CHRISTMAS CARDS Niet te lang wachten, Nu bestellen Keukenkalender 1964 Iedere week een heel oud recept van Tjang of een modern recept van de klein dochter. U kunt ze net als vorig jaar weer bundelen in een handig mapje dat U erbij krijgt. Prijs ongeveer 3.(nog niet betalen!) Kunstkalender 1964 ReDroducties van de bekende Balische schilder Rudolf Bonnet in de originele kleuren. Een sieraad voor de huiskamer! Prijs ongeveer 3.(nog niet betalen!) V er jaarskalender Heruitgave van die van verleden jaar. 1.50 (ine. porto.) Daar het aantal kalenders dat Nederland ons toestuurt, dit jaar kleiner is dan vorig jaar, raden we U aan er vlug bij te zijn en onderstaande bon ingevuld en wel uit te knippen (overschrijven kan ook) en op te zenden aan The American Tong-Tong, P.O. Box 137, Whittier-C. Naamex. Kunstkalender Adresex. Keukenkalender Stuur mijex. Verjaarskalender October-November, Bulb planting time When we talk about bulbs, let me intro duce three concepts: 1. Small flowering bulbs, such as: Crocus, grape hyacinth, Scillas, winter acon ites, Chionodoxas and Lily of the valley. 2. Large flowering bulbs: Tulips, Hya cinth, Daffodils, Iris. 3. Summer flowing bulbsGladiolus, Dahlia's, Lillys and Montbretias. When planting bulbs, for spring flower ing, we have to consider the garden ar rangement at springtime. Clumps of bulbs are very effective, rather than single bulbs in a row Small flowering bulbs should be planted in drifts of 50 or more to be ef fective. They also make an effective border in front of tulips or daffodils. Tulips and Narcissus species will grow in partial shade but will not produce as large flowers nor bloom as early as when grown in full sun. However, they may tend to bloom over a longer period of time in par tial shade and the blossoms will last longer. When planted ,all bulbs require good drainage. Add 1-2 inches of sand under the bulb, place small flowering bulbs to 4 inches deep and large flowering bulbs 6-7 inches. In April and May, spring flowering bulbs have their greatest water require ments, since this is the period from pre- bloom to, post-bloom. Those that have to be irrigated should remember that. Two weeks after the plants have bloomed, no additional water should be needed as the plants mature rapidly after this time. Good sized bulbs for planting are at least lj/a inches in diameter. Store in a cool place before setting. After Tulips have completed (lowering, do not cut down the foliage. Allow it to die naturally. The foliage manufactures food to store in the bulb for next season. After blooming the flower stalks should be clipped and not allowed to ripen seed. This is especially true of Tulips and Daffodils. Bulbs of spring flowering types may be lifted and allowed to dry in the shade after the foliage ripens and browns. Remove the soil from the roots and store in a cool dry place until planting time in the fall. It may be inter esting to note that the Tulip and the Agave from which we make the sisal fiber belong to the same botanical Lily family: Amaryllidaceae. E. van Voorthuizen Weten doet eten Op International Day in het Interna tional Institute in Los Angeles was zoals U in ons blacl kon lezen, de gelegenheid om met tientallen soorten heerlijk buitenlands eten kennis te maken. Kunt LI begrijpen dat er nog Indische mensen waren die teroes door naar de Dutch Indonesian stand liepen om hun portie saté, loempia en pasteitjes te komen halen? Jammer en dom, want hier nu was gelegenheid om voor weinig geld kleine hoeveelheden onbekend eten te proberen. Wist U dat de Russen precies dezelfde frikadel kool maken als wij en hun halve maan-pasteitjes precies dezelfde vulling heb ben als de onze. Alleen moet ik bekennen dat hun deeg lekkerder is. Ik had helaas geen tijd genoeg om precies het recept te vragen, anders had LT het hier gehad. Van de chicken Adobe van de Filippijnen kreeg ik wel het recept, dat krijgt in de Ned. zag ik het ondervolgende Mexicaanse recept dat U toch beslist eens moet probei en. Het ziet er ingewikkelder uit dan het is. Als U zo op z'n Indisch een beetje "met gevoel" werkt wat de hoeveelheden betreft, dan smaakt dit gerecht geloof ik het lekkerst. Here goes: MANCHA MANTELES 3 tablespoons butter 3 tablespoons olive oil 1 lb. lean boneless pork, cut in 1 -in pieces 2 2/4- to 3-lb. chickens, cut up seasoned and floured 1 large onion, sliced 1 green pepper, sliced 1 6-oz. can tomato paste cup unblanched almonds, toasted 1 tablespoon sesame seed, toasted J/4 cup sugar 1 J/2 teaspoons salt 1 tablespoon chili powder 1 teaspoon ground cinnamon 3 whole cloves 1 bay leaf 2 cups cubed raw sweet potato 1 cup fresh pineapple pieces 1 cup diced apple Heat half the butter and half the olive oil in a large skillet. Add pork and brown well remove to a large sauce pot. Set aside. Brown chicken evenly in skillet adding the remaining butter and olive oil as needed. Transfer chicken to the sauce pot. Add onion and green pepper to drippings in skillet and cook about 5 min., stirring occasionally. Remove from heat and spoon into blender container. Add tomato paste, nuts, and sesame seedblend until smooth. Return mixture to skillet, stir in 4 cups hot water and next six ingredients. Bring to boiling; simmer, uncovered, about 15 min. Pour the sauce over chicken and pork in sauce pot. Bring to boiling and simmer, cov ered, about 30 min. Add the sweet potato and cook 15 min. longer. Stir in the pine apple and appleheat thoroughly. Before serving, if desired, stir in 1 sliced banana. Eric Klinkert en Jurrie v.d. Woude heb ben zelf kerstkaarten het licht doen zien. (in serie van 4.) die a 10 cent te vekrijgen zijn in de Soos en het administratieadres van De Soos: 1533 Bromley Ave., Valinda, Calif. Van elk initiatief in onze groep maken wij gaarne melding. We zijn hierheen geëmigreerd om consument te blijven, maar ook om producent te worden! 4

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

American Tong Tong | 1963 | | pagina 4