Gebrek aan plaatsruimte nood zaakte me het de vorige keer bij een squash-recept te laten ik geef U hierbij nog enkele. Summer Squash - Casserole 2 lb. yellow crookneck squash zout, peper, basil (kemangie) bislook. 2 eetlepels water 3 eetlepels boter ahraap de squash en snijdt ar in dunne schijfjes. De punten worden weggesneden. Leg de schijfjes laag om laag met de kruiden en peper, zout in een lage casserole. Voeg er het water toe en doe er bovenop de kluitjes boter. Dek de schaal toe en bak 30 minuten bij 350° tot de squash zacht is. Wordt met aardappel en gegeten. Brunswich Salad 1 chayote (onze laboe s.) 6 grote, verse champignons in stukjes gesneden. kopje wijn (anders 2 eet lepels applecider, 1 eetlepel azijn) h teentje knoflook. 5 hardgekookte eieren. 1 theelepel droge mosterd. kopje olijfolie (gesmolten boter kan ook) 5 eetlepels azijn. snufje kruidnagel, zout, peper, fijngesneden koude groenten (celery, lettuce, tomaten) Schil de chayote en snijdt ze in blokjes. Kook ze in een beetje warm water zacht. Laat afkoelen. Kook de champignons in de wijn, ook laten afkoelen. Wrijf de slakom in met de gar lic of snijdt haar heel fijn om toe te voegen aan de dres sing Scheidt wit en geel van de eieren en maak het wit fijn. Prak het eigeel en maak er met de mosterd, olie (of bot er) en azijn een smeuiige pasta van. Voeg daarbij de champignons en maak af met kruidnagel, zout, peper. Giet deze dressing over de chayote in een slakom en meng er dan nog de koude groente door. Garneer het geheel met het eiwit. -Lilian Ducelle. weten doet

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

American Tong Tong | 1963 | | pagina 7