ÜO Llitti CtaS LLLLLli ALS HET MAAR LEKKER IS REAL ESTATE COSTA DEL SOL Swing Session L.D. Nog een paar recepten die te laat kwamen voor het eetnummer maar die we u toch niet willen onthouden omdat ze werkelijk erg lekker zijn. Ingezon den door Chris Simon Ikan Asin pedes a. Ikan asin. Het liefst djambal, anders gaboes, bacalao of sepat b. 2 blikken maiskorrels. c. 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 ons (diepvries) peteh, 3 stuks tjabé idjo, 1 st. tjabé merah (liefhebbers kun nen rawit gebruiken). d. 1/2 vingerlengte verse laos (in schijf jes snijden), 2 a 3 blaadjes salam. e. zout naar smaak, zo ook azijn (het gerecht moet een beetje fris sma ken). Bereiding 1.De gezouten vis in stukken snijden. Bij gebruik van djambal, gaboes of bacalao in stukjes van één vin gerkootje. In geval van sepat, naar gelang van de grootte, in 2 tot 4 stukjes snijden en zijn 10 a 12 stuk jes voldoende. Om te ontzouten 1/2 uur in lauw zoutwater weken. Dan wordt de vis gebakken. 2. Mengsel c wordt gesnipperd en met mengsel d gefruit in de olie waarin de vis is gebakken, tot de ui-ringen glazig zien. Voeg dan de vis en de maiskorrels toe, goed omscheppen en met deksel op de wadjan 15 minuten, onder zo nu en dan om scheppen, op klein vuur laten sud deren. Ik zelf doe er wat peper bij. Het gerecht is lekkerder als het een dag van tevoren is gemaakt, want dan kunnen aroma en smaak van de peteh en vis vrij komen. Indien de vis niet wordt ontzouten, dan niet eerst zout toevoegen. De opgegeven hoeveel heden kunnen natuurlijk naar smaak en behoefte worden gewijzigd. m PERENTAART "Een goed perenjaar" hoor ik pere boom-bezitters zeggen. Ook Tjalie's pereboom heeft zich zelf dit jaar over troffen. Ondanks grote tegenwerking van de steeds heerszuchtiger worden de paarse sering die het toch al ge ringe zonlicht onderschept, heeft zij kranig 11 peren groot gebracht, weten te behouden ondanks de zware stor men die ons deze zomer niet bespaard zijn gebleven. 11 Peren vind ik een mooie oogst. Niks door te draaien, ik hoef ze mijn vrienden en kennissen niet aan te bieden, want ik eet ze allemaal zelf op, d.w.z. met degenen die mij lief zijn, voor zover ze zelf geen pereboom bezitten. Een perentaart zal ik van Tjalie's peren niet bakken, de groenteboer heeft ge noeg. Maar het goede recept van zo'n lekkere taart geef ik hieronder wel door. Benodigdheden: 4 eieren (niet te klein) 4 eetlepels bloem (met een kop erop) 5 eetlepels suiker 4 grote of 5 wat kleinere peren, geschild en grof geraspt. Het klokhuis gooit u weg. 1/2 pakje blue band of boter 1 zakje vanille-suiker 1 kopje lauwe santen (van blok) wat zout Bereidingswijze: Eieren en suiker kloppen. Dan de mar garine, vanille en bloem erdoor klop pen. Tenslotte worden de peren en santen erdoor geroerd en het zout. Een vuurvaste schaal wordt beboterd en het deeg erin gedaan. De oven wordt 5 minuten voorverwarmd (op groot) en als we de schaal erin doen, temperen we hem tot ongeveer 150°. Na 1 uur is onze perentaart klaar. Wist U dat broodpudding, pannekoe ken en andere baksels waarin melk moet worden gebruikt veel lekkerder smaken met santen? Dunne santen, niet te dik en dan een druppeltje va nille erbij. Proberen. Nu uw eigen STUDIO, APPARTEMENT, HUIS of VILLA aan de zonnigste zuidkust van Spanje, met 330 dagen zon per jaar. Nederl. begeleiding, ook na uw aankoop, v.a. f 26-000, R. P. DE BOER, Groenoord 101, 2401 AB Alphen a/d Rijn. Tel. 01720 - 3 47 47 b.g.g. 4 36 17. voor uw parties en reünies Allround - Uitgebreid dans repertoire DANSCOMBO 1. A. (Fons) Phefferkorn Barnsteenhorst 51 2592 EB Den Haag Telefoon 070-473935 of 070-549905 «Aki \i aai nrrnrM-ni/A^nr nno a nrno Aki pmtm UA AC LJ f~\ I I A Kir» TCI t\ir\ GQ TQ OQ TFI FY NIT- DEELNEMER LAAN VAN MEERDERVOORT 326A - 2563 AM DEN HAAG - HOLLAND TEL. 070 - 63 39 23 TELEX 32674 N1T-NL. MULTI-TICKET met stopovermogelijkheden op JAVA, BALI en SUMATRA plus BANGKOK en SINGAPORE, uw basis voor een rondreisf 2.450, 7-daagse ontdekkingsreis door Thailand, vol pension 1.475, 10-daagse tour Medan, Tobomeer, Padang incl. bootreis naar Jakarta 1.150, 10-daagse busreis Java-Bali met logies in 1e klasse hotels1.375, 4-daagse Sulawesi Toraja-tour790, 3-daagse Lombok-tour f 350, Verlenging van tours mogelijk, gebaseerd op logies en ontbijt v.a. 45,per dag. UW REISBURO VOOR AL UW INDIVIDUELE- ZAKENREIZEN DOOR GEHEEL INDONESIË. 15

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1985 | | pagina 15