KLAPPERTAART Aartsverleider w Zojuist ontvangen: SHAMPOO van Japarco in drie soorten, allen met conditioner. LIDA BUAYA, EGG en URANG ARING voor donker haar. Inhoud 105 ml, in een heel hand zaam kunststofflesje (heel makke lijk mee te nemen op reis). Prijs f 2,75 (excl. portokosten). Siropen hebben we ook weer in de smaken Mocca, Marquisa en Cocopandan. Probeer de laatste eens te mengen met Spa Citron in plaats van water... heerlijk. Prijs per fles f 6,50 (verzending niet mo gelijk). Na I I dagen Pasar Malam, I I dagen van even snel eten en als daar geen tijd voor was even snel pisang goreng snoepen, kue mangkok, martabak, pasteitjes, klepon, bika ambon proeven, smaakte de bami, die we maandag bij de slamatan voor de 86ste verjaardag van tante Mil (onze oudste medewerkster) uitstekend. Eindelijk even rustig eten. En bij het eten, praat je over eten en over het eten op de Pasar. "Zo duur toch al dat eten, waarom??" "Waarom was er geen vers gebakken vis met rijst en atjar, dat is toch ook heel lekker." "De tahu ketoprak was heerlijk, alleen werden de porties steeds kleiner." "Saté's lieten soms ook te wensen over, door de drukte werden ze soms half rauw opge diend." De tjendol van de stand van was weer zalig dit jaar." En het lieve lingsgerecht van een echte Indische jon gen was na vier dagen zoeken in die wir war van tenten toch te koop, saté met friten en veel katjangsaus. Bij de kookboeken was er trouwens veel vraag naar een boekje over snacks en snoeperijen, misschien waren de klanten geïnspireerd door het grote aanbod op de Pasar. Er bestaat zo'n boekje, getiteld Kleine gerechten uit de Indische Keuken van Ciska Cress, met als on dertitel Hapjes, drankjes, snacks en snoeperijen. Recepten van Indische Aardappelkroket, Frikadel, Gember- sorbet, tot Ijs Shanghai, Tjendol en Vietnamese loempia's staan er in. Maar het recept van een echte lekkere klappertaart ontbreekt. Is niet erg, je kan tenslotte niet alle Indische heerlijk heden in één boekje stoppen. Het re cept volgt hieronder. Volgens een Moessonmedewerkster is het heerlijk. 8 sneetjes brood 400 cc melk 1/4 blok santen 180 gr suiker I pak klapper (wel uit de diepvries, die is sterker van smaak) 6 eieren zout vanillesuiker De diepvriesklapper laten ontdooien en al het vocht wegdoen. De klapper klein maken. De sneetjes brood in 200 cc melk weken. In de andere 200 cc melk het stuk santen oplossen en wat zout en vanillesuiker toevoegen. De eieren scheiden. De eiwitten stijfkloppen en de dooiers ook goed kloppen. Alle ingre diënten bijelkaar doen en op het laatst de geklopte eiwitten er door heen men gen. Het geheel in een beboterd bakblik overdoen en ongeveer een uurtje bak ken in de oven. (Het boekje Kleine gerechten uit de Indische Keuken is verkrijgbaar bij Boekhandel Toko Moesson. Prijs 14,90 excl. portokosten) Ik ben al jaren op zoek naar het re cept van piloes. Onze kokkie maakte het vroeger altijd van over gebleven aardappelen. Maar ik weet het niet meer precies. Is er ie mand die mij aan dit recept kan helpen. Mevr. F. KUYPERS Mijn moeder sloeg vaak aan het lijnen met een zelfbedacht, stringent dieet, waar we allen onder te lijden hadden. In een periode waarin wij weer het gevoel kre gen konijnen te zijn, toog mijn vader naar de keuken, sloot de deur achter zich en verklaarde dit tot verboden gebied. Hij kon goed koken, die ouwe heer van ons. Zijn ajam kodok en frikadel pan, zijn nog steeds onovertroffen! Ik wachtte dan likkebaardend af. Mijn vader kwam de keuken uit en droeg met een stralend en vergenoegd gezicht een nog warme klappertaart voor zich uit, waarvan de geur alléén al je het water naar de mond bracht! Mijn moeder keek met de ogen als van een ziek schaap naar de klappertaart, vervolgens naar mijn vader en zei slechts één woord; "Aartsverleider!!!" Daarna stortte zij zich op de klappertaart en verdeelde dat eerlijk, op de "Obelix-manier", in drie stukken, d.w.z. zij de ene helft, mijn vader en ik samen de andere helft. De dieetperiode was dan toch zeker weer voor een half jaar over.... LUCETTE SCHOTEL 45

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1992 | | pagina 45