JMA1AM 'BESAIt 'J U LJA J H 16 t/m 26 juni 1994 Malieveld, Den Haag Krontjong uitToegoe! Tropenechtkleding in Indië 1870-1950 Lezingen, dia's, films, muziek Reisverslagen met dia's films vooroorlogse amateurfilms uit Nederlands-lndië# 23 juni Gi taardag met o.a. Rosenberg Trio, FBI, Bubblin' Toorop.Andy Louis Trio Hawaiian Night, ln- dorock, Late Late Lien Show.Astrid Seriese Nieuw boek! SLADA BANGKOK Het grootste Indische festival ter wereld: elf dagen, tien tenten, vijf theaters, 17.000 m2, vorig jaar 107.000 bezoekers! Dagelijkse voorstellingen door Keroncong Ca- frinho-Tugu interviews in het Minitheater, m.m.v. Guus Becker, Ralph Boekholt e.a. Grote expositie met originele stukken, patro nen, mode-tijdschriften, batiks belanda etc. modeshows lezingen Indonesië Muzikanten en dansers uit Aceh en Nias nieuw:Wayangtheater,met dalangs uit Soenda (golek)en M-Java (kulit)# tientallen standhou ders rechtstreeks uit Indonesië, w.o.Toko Oen uit Semarang toerisme naar Indonesië Haal de gratis Pasarkrant met o.a. de volledige programma's bij Indische toko's restaurants, VVV's, Moesson, etc. Open: 12-23 uur, vrij za 12-24 uur Toegang: l2,-;CJP/65+ 6,50; studenten (op vertoon van collegekaart) 7,50; kinderen t/m I I jr 5,-; groepen (20 pers. of meer) 8,50 p.p. Pasarpas (passe-partout) 67,50; 65+/ kinderen/CJP/studenten 40,- Organisatie: St.Tong Tong, tel. 070 - 354 09 44 (tijdens de PMB: 070 - 365 00 20) "Met kruiden en een korrel zoutGeschiede nis smaak van de Indische keuken" door Li lian Ducelle, Ellen Derksen Eva van Geleuken, ISBN 90-801433-2-4, 37,50. Verkrijgbaar op de Pasar Malam Besar en via de boekhandel. Toen ik onlangs in Indonesië was viel het mij op dat ik bijna bij alle kennissen 'SLADA BANGKOK' kreeg voorgeschoteld. Waarschijnlijk is het een trend, maar ik vond het wel lekker. Daarom heb ik hieronder het recept opgeschreven. Misschien voor degene die niet zoveel zin hebben om gado-gado te maken, lijkt mij dit een uitkomst. 1 krop sla (in stukken gesneden) 4 gekookte aardappels in blokjes gesneden 1 ui fijn gesneden 1 (of 2) komkommers in stukjes gesneden 1 ananas in stukjes gesneden (een blik ananas stukjes is ook goed) 2 tomaten in plakjes gesneden voor garnering 1 citroen (uitpersen) 2 gekookte eieren in plakken gesneden Voor de saus: 1 pot pindakaas van 250 gram. (Wie het pittig wil hebben kan boemboe petjel gebruiken) 2 a 3 eetlepels mosterd 2 eetlepels tomaten ketchup 1 theelepel suiker Bereiding: De sla, aardappels, ui, komkommer, ananas mengen. Besprenkelen met citroensap. Garneren met tomaat en gekook te plakjes ei. De ingrediënten voor de saus vermengen, in een kommetje apart opdat een ieder naar smaak de saus over de sla kan gie ten. Eleine Goedbloed-Beer. 35

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1994 | | pagina 35