(^utlnait Djagoeng koekjes voor vier personen Benodigdheden Bereiding: nog uit te schelden. Ze zei: 'Dee je bent een stinkdier. Je ruikt naar een viswijf. Bij dat mens wil ik niet meer wonen.' En zo kreeg Toetie toch nog gelijk. Louise Peeters en Riny Boeijen Stuur uw bijdrage naar: Louise Peeters en Riny Boeijen, Groenelaan 62, 1942 EH Beverwijk. U mag ook bellen: 0251 - 227350. Het boek zal volgend jaar verschijnen onder de titel Niet goed, wel goed - Over Indische gewoonten en gebruiken (United IdeaZ Publisher, Den Haag). INDISCHE SOOS Indische Soos Serukun Den Haag De soosdag in 'De Lindenhof, Erasmus- weg 868 in Den Haag is wegens omstan digheden verschoven van 25 mei naar 8 juni 1997. Inlichtingen: tel. 015 - 256 50 77. Indische soos - Pasar Den Haag, Aloysius College Aula, zondag 27 april, zondag 11 mei, 11 00-17.00 uur. Inlichtingen: Arthur Nemmers, tel. 070 - 399 18 12. Indische soos Nines Voorburg, Wijkcentrum AGORA, zondag 1 juni, 7 sept. en 2 nov., 12.30-17.00 uur. Indische soos stichtingen WVOV en Sonnenruyter Elke vierde donderdag van de maand, aanvang 14.00 uur. U kunt zich een week van tevoren aanmelden. Inlichtingen: tel. 070 - 386 84 87. Indische soos Leidschendam Elke eerste vrijdag van de maand in de Schuitejager, Scheepswerf 18, Leidschendam. Inlichtingen: Arthur Nemmers, tel. 070 - 399 18 12. Indische soos Kennemerland Zondag 20 april. Na de zomerpauze op 21 sept. weer elke derde zondag van de maand. Café/Partycentrum Vreeburg, Kerkplein 16, Bloemendaal. Inlichtingen: tel. 023 - 528 93 96. NINES afd. Noord Zondag 20/4, 25/5 en 22/6 van 14.00- 17.00 uur. 'Heerdenhoes', Isebrandts- heerd 97, wijk Bijum in Groningen. Inlichtingen: tel. 0598 - 32 70 18. Al deze ingrediënten bij het maisbeslag voegen. Is het beslag iets te droog, voeg er dan één a twee eetlepels maisvocht bij, anders één a twee eetlepels melk of santen (kokosmelk). Is het beslag te slap, voeg dan naar eigen inzicht wat bloem toe. Dan in een wadjan olie verhitten en het maisbeslag lepelsgewijs in de olie laten glijden. Even wachten voor de tweede lepel erbij komt. Anders gaan de koekjes aan elkaar kleven. Per keer ongeveer vier tot zes koekjes bakken tot ze goudbruin van kleur zijn. Het vuur niet te hoog, anders worden de koekjes van binnen niet gaar. Wanneer ze mooi goudbruin zijn en gaar, uit de pan scheppen en ze op een krant leggen met daarover heen keukenpa pier om te ze te laten uitlekken. Leg ze dan op een schaal. Men kan er ook een halve eetlepel ketoembar (coriander) en één theelepel djinten (komijn) bij doen. Wel eerst roosteren en dan fijnmaken. Men kan ook fijngesneden gehakte garnalen door het maisbeslag mengen. Dit verhoogt en verfijnt de smaak, maar hoeft niet. Het lekkerst is om ze warm te eten. Recept van mw. Irma Sutherland-Sleurink. Zilveren Medaille Den Haag 1885 Luik 1902 Gouden Medaille Den Haag 1913 Lid der Jury, Brussel 1910 35 Twee a drie maiskolven. Neem niet te oude mais, maar mooie jonge. Snij de korrels er af en doe ze in een groente mixer. Men kan ook één groot blik of twee kleine blikjes gebruiken, maar laat het vocht eruit lopen in een zeef. Ook blik-mais fijnmaken. Allebei niet té fijn. 1 a 2 uitjes fijn gesneden 1 a 2 teentjes knoflook, ook fijnsnijden of door de knoflookpers 1 a 2 lente-uitjes fijn gesneden 5 takjes selderie fijn gesneden 2 a 4 eetlepels bloem 1 a 2 eieren, zout en peper naar smaak. NECTAR OEDEPONEERD Pharm. fabriek PHYTOL' Bracht 4, B 4790 Burg- Reuland, België, tel. 00 3280420082 Vraag gratis receptenboekje bij uw Toko en drogist 41ste jaargang nummer 10 april 1997

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1997 | | pagina 35