hIIhMï
Kerrie laksa
Smoor godog
René Hillesum Filatelie
Accommodatie
in
Y ogyakarta-Java
Indonesia
Duta Garden Hotel
Timuran MG III/103 Yogya 55153
Tel.: (062-274) 373 482,
Fax: (062-274) 372 064
us
Duta Guest House
Prawirotaman 26, Yogya 55153
Tel.: (062-274) 372 177/372 064,
Fax: (062-274) 372 064
SINGLE US
-
-
-
Delta Homestay
Prawirotaman MG III/597 A Yogya 55153
Tel.: (062-274) 378 092,
Fax: (062-274) 372 064
Ingrediënten:
kip
daon bawang
peterselie
eieren
zout
foelie
garnalen
peper
trassi
santen
djinten
2 daon djeroek poeroet
olie
kemiri
citroensap koenjit
rode uien
laos
ketoembar
knoflook
seréh
Neem een vette kip, kook deze en hak de borst fijn tot frikadel. Doe daarin één thee
lepel ketoembar, een half theelepeltje djinten, één theelepel fijne peper, één theelepel
zout en één ei. Meng dit alles goed, maak er vervolgens kleine balletjes van en braad die
in (klapper)olie tot ze bruin zijn. Braad verder een halve theelepel hele peper, twee
theelepels ketoembar, twee theelepels djinten, twee eetlepels fijn gesneden rode uien,
vijf siong witte uien, zes stuks kemiri, een klein stukje koenjit en een stukje laos (alles
fijn gestampt), met een eetlepel boter. Nu een stukje trassi met een scheutje water bij de
kruiden met één derde santen. Als het goed gemengd is, doe je de bouillon van de kip
(waarvan de borst is afgenomen en de rest dun gesneden) er bij, met twee theelepeltjes
zout, één stukje foeli, één stukje seréh, twee stuks daon djeroek poeroet en wat geweek
te laksa. Kook dit alles goed gaar en pers er citroensap naar smaak bij.
Neem dan enige eieren, bak er dunne omelet van, en snijd dat aan smalle reepjes, doe
enige hardgekookte eieren, in vieren gesneden, bovenop de kerrie met wat gepelde
garnalen, eerst in olie gebraden, met een weinig gehakte peterselie en een jonge daon
bawang, ook fijn gesneden.
Ingrediënten:
rundvlees
boter
rode uien
peper
nootmuskaat
zout, ketjap manis
foeli
wat citroensap
Snij één pond vet rundvlees in platte stukken ter dikte van één vinger en ter breedte van
drie vingers in het vierkant. Doe dit in een pan met zes volle bierglazen koud water,
twee eetlepels boter, vier eetlepels hele rode uien, één theelepel peper, één theelepel
nootmuskaat, zout naar smaak, twee eetlepels ketjap en een stukje foelie. Kook dit op
een klein vuur, tot de saus gebonden is, doe alles in een schotel en pers er wat citroen
sap over.
INDISCHE SOOS
Indische soos Nines
Voorburg, Wijkcentrum AGORA, zondag
middag 12.30-17.00 uur op 31 augustus,
5 oktober en 21 december 1997.
Indische soos stichtingen WVOV en
Sonnenruyter
F.lke vierde donderdag van de maand, aan
vang 14.00 uur. LI kunt zich een week van
tevoren aanmelden.
Inlichtingen: tel. 070 - 386 84 87.
Indische soos Leidschendam
Elke eerste vrijdag van de maand in de
Schuitejager, Scheepswerf 18, Leidschen
dam. Inlichtingen: Arthur Nemmers,
tel. 070 - 399 18 12.
42ste jaargang nummer 2 augustus 1997
35
Internationale veilingen van Filatelistische
Literatuur ("Boekenland") en poststuk
ken Sheraton Peel'). Gespecialiseerd
in Nederlands-lndië, Nieuw-Guinea, Indo
nesië en de Japanse Bezetting
Vraag vrijblijvend de catalogi aan!
René Hillesum Filatelie
Postbus 337, 2800 AH Gouda
Tel: 0182-57 20 30 Fax: 0182-57 20 70
ALS U NOC IETS OP ZOLDER HEEFT/ INZEN
DINGEN VOOR DE VEILINGEN ZIJN WELKOM!
SINGLE
DOUBLE
Fan
40
45
Airco
45
50
Garden
I
II
III
Econ
Fan
30
26
16
12
7
Airco
35
32
22
DOUBLE US
Garden
I
II
lil
Econ
Fan
35
30
19
15
10
Airco
40
36
25
US
SINGLE
DOUBLE
Fan
12
14
Airco
17
19
Duta Garden Hotel, Duta Guest House en
Delta Homestay zijn van dezelfde eigenares.
Ze liggen dicht bij elkaar. Zwembad. Alle
kamers zijn rustig gelegen en schoon, met
douche, warm/koud water (behalve derde en
econ. klas), toilet. Omgeving tropische tuin.
Prijs kamers per nacht, incl. ontbijt, belas
ting, bediening, avondthee gebak.
Op aanvraag sturen wij U, voor verdere
informatie, onze brochure toe. Na reserve
ring kunnen wij U, indien gewenst, afhalen
van het vliegveld of het station (behalve
econ. klas). Reserveringen en informatie:
Prawirotaman 26, Yogyakarta 55153.
Tel. (062-274) 372 177/376 181,
Fax: (062-274) 372 064.