I 98,- A jam o Bami Tapeh INDONESIË moessOn MET EEN MINIBUS KRIS-KRAS DOOR kip 6 siongs bawang poetib gember zout, peper ketjap daon brambang taotjo trassi Neem 6 siongs fijn gemaakte witte uien en braad die even aan in wat olie. Doe er wat taotjo en een stukje trassi bij en voeg daarna de stukjes gesneden kip toe. Fijngesneden gember (als u verse hebt), zout, peper, wat ketjap en daon brambang. Alles gaar koken tot de saus gebonden is. spek knoflook taotjo garnalen peper, zout arrowroot mie taugé daon brambang koetjai selderij peultjes bouillon van varkensvlees soja, azijn theeschoteltje met taugé, wat daon brambang, peultjes, daon koetjai en selderij, kook deze groenten half gaar, doe ze boven op de mie en giet de saus er over. Daarna neemt men bawang poetih in schijfjes gebakken, fijn gesneden eierstruif en gepelde garnalen. Garneer op de groenten, eerst de fijn gesneden eierstruif, dan de garnalen en daarna de fijn gesneden bawang poetih. Men ge bruikt er soja en azijn bij. Rijst koken en koud laten worden. Ragi zeven door een theezeef. De ragipoeder door de rijst mengen, doe er zoveel door tot je de poeder er doorheen leunt zien. Twee of drie dagen zo laten staan, deksel op de pan of schaal waar je het in maakt. Daarna suikerwater maken, goed zoet, koud laten worden en over de rijst gieten, weer afdekken en na 2 da gen, soms 3 ('t hangt af van de hoeveelheid ragi, die je bij de rijst hebt gedaan) is de tapeh te eten. Mocht je in huis ergens een lauw plekje hebben (een kachel, die nog op de waakvlam staat) of misschien dat de zon in de huiskamer schijnt, dan moet je de schaal laten profiteren van die warmte zodat de tapeh wat eerder klaar is! (Advertentie) VERHUUR VAN 4 - 6 EN 9 PERSOONS MINIBUSSEN GEHEEL DOOR UZELF TE BEPALEN ROUTES Vanaf 98,- Neem wat varkensvet, snij 't in dobbelsteentjes of langwerpige stukjes en braad het. Als het warm is, doe er dan 1 theelepel fijngestampte witte uien bij en braad ze bruin. Als ze half bruin zijn, doet men er 1 lepel taotjo bij en bouillon van varkensvlees met wat rauwe garnalen, peper en wat arrowroot om de saus dik te maken. Neem dan 4 of 5 stukken mie, week die, koekoes ze en zet ze in een schotel. Daarna neemt men een kanal Vö,- per dag per minibus. De prijs is inclusief air-conditioned minibus met PER DAG PER MINIBUS cbauffeur/gastbeer. Bij combinatie van vliegticket en autohuur interessante korting. GEORGANISEERDE INDIVIDUELE TOURS Per Lus maximaal 6 personen, door Sumatra, Java, Bali, Lombok, Sulawesi, Molukken, Timoren Irian Jaya. 23-daagse tour vanaf fl. 3045,- p.p. Dorpsstraat 63a 7451 Bb Holten TOUR INFO BURO Tel.: 0548-361 242 Fax: 0548-365 378 18

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1998 | | pagina 18