I
98,-
A jam o
Bami
Tapeh
INDONESIË
moessOn
MET EEN MINIBUS KRIS-KRAS DOOR
kip
6 siongs bawang poetib
gember
zout, peper
ketjap
daon brambang
taotjo
trassi
Neem 6 siongs fijn gemaakte witte uien en braad die even
aan in wat olie. Doe er wat taotjo en een stukje trassi bij
en voeg daarna de stukjes gesneden kip toe. Fijngesneden
gember (als u verse hebt), zout, peper, wat ketjap en daon
brambang. Alles gaar koken tot de saus gebonden is.
spek
knoflook
taotjo
garnalen
peper, zout
arrowroot
mie
taugé
daon brambang
koetjai
selderij
peultjes
bouillon van varkensvlees
soja, azijn
theeschoteltje met taugé, wat daon brambang, peultjes, daon
koetjai en selderij, kook deze groenten half gaar, doe ze boven
op de mie en giet de saus er over. Daarna neemt men bawang
poetih in schijfjes gebakken, fijn gesneden eierstruif en gepelde
garnalen.
Garneer op de groenten, eerst de fijn gesneden eierstruif, dan
de garnalen en daarna de fijn gesneden bawang poetih. Men ge
bruikt er soja en azijn bij.
Rijst koken en koud
laten worden. Ragi zeven door een theezeef. De ragipoeder door
de rijst mengen, doe er
zoveel door tot je de poeder er doorheen leunt zien. Twee of drie
dagen zo laten staan, deksel op de pan of schaal waar je het in
maakt.
Daarna suikerwater maken, goed zoet, koud
laten worden en over de rijst gieten, weer afdekken en na 2 da
gen, soms 3 ('t hangt af van de hoeveelheid ragi, die je bij de
rijst hebt gedaan) is de tapeh te eten.
Mocht je in huis ergens een lauw plekje hebben (een kachel,
die nog op de waakvlam staat) of misschien dat de zon in de
huiskamer schijnt, dan moet je de schaal laten profiteren van
die warmte zodat de tapeh wat eerder klaar is!
(Advertentie)
VERHUUR VAN 4 - 6 EN 9 PERSOONS MINIBUSSEN
GEHEEL DOOR UZELF TE BEPALEN ROUTES
Vanaf 98,-
Neem wat varkensvet, snij 't in dobbelsteentjes of langwerpige
stukjes en braad het. Als het warm is, doe er dan 1 theelepel
fijngestampte witte uien bij en braad ze bruin. Als ze half bruin
zijn, doet men er 1 lepel taotjo bij en bouillon van varkensvlees
met wat rauwe garnalen, peper en wat arrowroot om de saus
dik te maken. Neem dan 4 of 5 stukken mie, week die,
koekoes ze en zet ze in een schotel. Daarna neemt men een
kanal Vö,- per dag
per minibus.
De prijs is inclusief
air-conditioned
minibus met
PER DAG
PER MINIBUS
cbauffeur/gastbeer.
Bij combinatie
van vliegticket
en autohuur
interessante korting.
GEORGANISEERDE INDIVIDUELE TOURS
Per Lus maximaal 6 personen, door Sumatra, Java,
Bali, Lombok, Sulawesi, Molukken, Timoren
Irian Jaya. 23-daagse tour vanaf fl. 3045,- p.p.
Dorpsstraat 63a 7451 Bb Holten
TOUR INFO BURO Tel.: 0548-361 242 Fax: 0548-365 378
18