Recepten van Yuni Roos
Orak-arik telor
3 eetlepels olie
3 teentjes knoflook, gesneden
2 uien, gesnipperd
peper en zout
eetlepel fijngesneden selderij
2 schuin gesneden lente-uien
200 gram geraspte wortel
200 gram fijn gesneden kool
4 geklopte eieren
Uien en knoflook half gaar bakkenVoeg daarna de selde
rij, lente-uien, wortel, kool, zout en peper toe. Wanneer de
groente half gaar is, de eieren er bij doen. Flink roeren en
even de deksel erop.
Sambal trasi
Oseng oseng baso tjampur
De bijhorende sambal wordt als volgt gemaakt.
3 lepels olie
1 ui, gesnipperd
1 paprika, gesneden
250 gram champignons
1 pakje haso van vlees
1 pakje baso van vis
1 pakje baso van garnaal
1 theelepel suiker
Sl 1 lepel ketjap manis
vet sin
peper en zout
5 grote rawit
1 tomaat, gesneden
1 teen knoflook, gesneden
1 theelepel gula djawa of bruine suiker
1 theelepel trasi
Bak de rawit, knoflook en tomaat gaar. Daarna de suiker
en trasi toevoegen.
Leg de champignons vijf minuten in heet water. Daarna
snijden in vier gelijke delen.
Voeg de suiker, zout, ketjap, wat vetsin en de peper toe.
De baso in vier gelijke delen snijden en toevoegen. Bepaal
zelf de hoeveelheid.
Het geheel onder matig vuur tien minuten bakken.