Recepten van Yuni Roos Orak-arik telor 3 eetlepels olie 3 teentjes knoflook, gesneden 2 uien, gesnipperd peper en zout eetlepel fijngesneden selderij 2 schuin gesneden lente-uien 200 gram geraspte wortel 200 gram fijn gesneden kool 4 geklopte eieren Uien en knoflook half gaar bakkenVoeg daarna de selde rij, lente-uien, wortel, kool, zout en peper toe. Wanneer de groente half gaar is, de eieren er bij doen. Flink roeren en even de deksel erop. Sambal trasi Oseng oseng baso tjampur De bijhorende sambal wordt als volgt gemaakt. 3 lepels olie 1 ui, gesnipperd 1 paprika, gesneden 250 gram champignons 1 pakje haso van vlees 1 pakje baso van vis 1 pakje baso van garnaal 1 theelepel suiker Sl 1 lepel ketjap manis vet sin peper en zout 5 grote rawit 1 tomaat, gesneden 1 teen knoflook, gesneden 1 theelepel gula djawa of bruine suiker 1 theelepel trasi Bak de rawit, knoflook en tomaat gaar. Daarna de suiker en trasi toevoegen. Leg de champignons vijf minuten in heet water. Daarna snijden in vier gelijke delen. Voeg de suiker, zout, ketjap, wat vetsin en de peper toe. De baso in vier gelijke delen snijden en toevoegen. Bepaal zelf de hoeveelheid. Het geheel onder matig vuur tien minuten bakken.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1998 | | pagina 16