f
H Jz>eêamat
A
II
Frikadel laksa
Sambal goreng
kemanten
Ru jak kelapa
muda
i'P
mm
f'v* w/>.
6 eetlepels asamwater
10 eetlepels klappermelk
2«
3 ons rundergehakt
1 theelepel nootmuskaat
1 theekop brood in bouillon geweekt
1 beker bouillon
2 lepels boter
3 eieren
zout
peper
laksa
Week een flinke hoeveelheid laksa.
Vermeng daarna het gehakt met het
brood, de eieren, de boter, het zout en
de nootmuskaat en maak hiervan klei
ne balletjes (frikadelletjes). Neem een
ovenschotel en smeer die in met boter.
Doe daarin een laag geweekte laksa,
daarna een laag frikadelletjes, dan weer
laksa, enzovoort, totdat alles gebruikt
is. Laat het tien minuten in de oven op
120 graden stoven.
2 eetlepels fijn gesneden, rode lom
bok
11/2 eetlepel fijn gesneden, groene
lombok
1 eetlepel fijn gesneden, rode uien
1 eetlepel fijn gesneden, witte uien
5 eetlepels klapperolie
1 eetlepel laos
zout
2 theelepels trasi
1 eetlepel witte suiker
Neem de rode en groene lom
bok, zonder pitten, kook ze
met water en wat zout op.
Haal ze uit het zoute water en
spoel ze af onder de kraan.
Braad dan de rode uien in de
klapperolie tot ze half bruin
zijn, doe daarna de witte uien
er bij, braad dit alles tot het
heel bruin wordt, doe dan de
rode en groene lombok erbij
met wat zout naar smaak.
Voeg hieraan de trasi, witte
suiker, asamwater en klapper-
melk toe. Laat dit alles nog
wat braden tot de olie boven
komt.
1 blikje of diepvries pakje kelapa muda
1 mangga
1 bosje radijs
geraspt ijs
saus:
100 gram gula jawa
200 ml verse sinaasappelsap
1 eetlepel witte suiker
1 eetlepel citroensap
6 rode rawit (fijn gemaakt)
Meng de ingrediënten van de saus in
een pan en breng die aan de kook.
Laat de saus hierna afkoelen. Meng de
kelapa muda, mangga en gesneden
radijs met de saus. Doe het mengsel in
een schaal en strooi hier het geraspte
ijs op.
TlWi
42ste jaargang - nummer 12 - juni
iBBM*
Sifis'P'
998