f H Jz>eêamat A II Frikadel laksa Sambal goreng kemanten Ru jak kelapa muda i'P mm f'v* w/>. 6 eetlepels asamwater 10 eetlepels klappermelk 2« 3 ons rundergehakt 1 theelepel nootmuskaat 1 theekop brood in bouillon geweekt 1 beker bouillon 2 lepels boter 3 eieren zout peper laksa Week een flinke hoeveelheid laksa. Vermeng daarna het gehakt met het brood, de eieren, de boter, het zout en de nootmuskaat en maak hiervan klei ne balletjes (frikadelletjes). Neem een ovenschotel en smeer die in met boter. Doe daarin een laag geweekte laksa, daarna een laag frikadelletjes, dan weer laksa, enzovoort, totdat alles gebruikt is. Laat het tien minuten in de oven op 120 graden stoven. 2 eetlepels fijn gesneden, rode lom bok 11/2 eetlepel fijn gesneden, groene lombok 1 eetlepel fijn gesneden, rode uien 1 eetlepel fijn gesneden, witte uien 5 eetlepels klapperolie 1 eetlepel laos zout 2 theelepels trasi 1 eetlepel witte suiker Neem de rode en groene lom bok, zonder pitten, kook ze met water en wat zout op. Haal ze uit het zoute water en spoel ze af onder de kraan. Braad dan de rode uien in de klapperolie tot ze half bruin zijn, doe daarna de witte uien er bij, braad dit alles tot het heel bruin wordt, doe dan de rode en groene lombok erbij met wat zout naar smaak. Voeg hieraan de trasi, witte suiker, asamwater en klapper- melk toe. Laat dit alles nog wat braden tot de olie boven komt. 1 blikje of diepvries pakje kelapa muda 1 mangga 1 bosje radijs geraspt ijs saus: 100 gram gula jawa 200 ml verse sinaasappelsap 1 eetlepel witte suiker 1 eetlepel citroensap 6 rode rawit (fijn gemaakt) Meng de ingrediënten van de saus in een pan en breng die aan de kook. Laat de saus hierna afkoelen. Meng de kelapa muda, mangga en gesneden radijs met de saus. Doe het mengsel in een schaal en strooi hier het geraspte ijs op. TlWi 42ste jaargang - nummer 12 - juni iBBM* Sifis'P' 998

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1998 | | pagina 17