K i ^>aHamat ^/ïiak Vi. I Getuk Lindri Ongol-Ongol Prol Ananas 1 kilo cassave 1 geraspte ldapper 1 theelepel vanillesuiker 200 gram kristalsuiker 125 cc water V4 theelepel zout Snij een kilo cassave in kleine stukjes, meng een halve ge raspte klapper erdoor en stoom het geheel. Als de cassave gaar is, oelek je hem fijn. Los nu 200 gram kristalsuiker in 125 cc water op en voeg het, samen met een theelepel vanillesuiker, langzaam toe aan de cassave. Goed doorroe ren. Doe de cassave in een schaal of vorm en strijk hem glad. Snij hem in stukken en strooi tot slot nog een halve, geraspte ldapper en een kwart theelepel zout over de Getuk Lindri. 250 gram sagomeel 750 cc water 250 gram gula jawa 50 gram kristalsuiker 1 pandanblad halve, geraspte ldapper en een mespuntje zout Meng 250 gram gula jawa, 50 gram kristalsuiker en een pandanblad in een pan met 500 cc water. Breng dit aan de kook tot de suiker helemaal gesmolten is. Meng vervol gens 250 gram sagomeel met 250 cc water tot het een papje is en voeg het papje langzaam toe aan de pan met gesmolten suiker. Roer dit alles op een laag pitje goed door tot het dik is en laat het vervolgens afkoelen in een schaal. Snij het in stukken en strooi een halve, geraspte klapper en een mespuntje zout over de Ongol-Ongol. 1 halve ananas 250 cc melk 100 cc water eigeel van 3 eieren eiwit van 3 eieren 50 gram kaneelstokjes boter 6 sneetjes witbrood xli theelepel zout 100 gram kristalsuiker 3 eetlepels paneermeel Schil een halve ananas en snij hem in plaidten van onge veer een halve centimeter. Breng de schijfjes aan de kook in 100 cc water, samen met 100 gram kristalsuiker en kaneelstokjes (50 gram). Als de ananas vijf tot tien minu ten heeft gekookt, afgieten, maar bewaar het water. Neem het eigeel van drie eieren en klop het op met 250 cc melk. Voeg dan het water waarin de ananas ge kookt is, toe en dompel er 6 sneetjes witbrood in. Neem vervolgens een schaal en smeer die in met boter. Leg twee sneetjes in de schaal en doe daar gekookte ana nas overheen. Dan weer twee sneetjes witbrood en weer gekookte ananas: zo krijg je drie laagjes met witbrood en daartussen ananas. Neem vervolgens het eiwit van drie eieren en klop het met een halve theelepel zout op. Giet het opgeklopte eiwit over de ananas en het brood heen en strooi er paneermeel over. Doe de schaal ongeveer dertig minuten in de oven op 180 graden. Af laten koelen en in stukken snijden.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1998 | | pagina 19