K
i
^>aHamat ^/ïiak
Vi.
I
Getuk Lindri
Ongol-Ongol
Prol Ananas
1 kilo cassave
1 geraspte ldapper
1 theelepel vanillesuiker
200 gram kristalsuiker
125 cc water
V4 theelepel zout
Snij een kilo cassave in kleine stukjes, meng een halve ge
raspte klapper erdoor en stoom het geheel. Als de cassave
gaar is, oelek je hem fijn. Los nu 200 gram kristalsuiker
in 125 cc water op en voeg het, samen met een theelepel
vanillesuiker, langzaam toe aan de cassave. Goed doorroe
ren. Doe de cassave in een schaal of vorm en strijk hem
glad. Snij hem in stukken en strooi tot slot nog een halve,
geraspte ldapper en een kwart theelepel zout over de
Getuk Lindri.
250 gram sagomeel
750 cc water
250 gram gula jawa
50 gram kristalsuiker
1 pandanblad
halve, geraspte ldapper
en een mespuntje zout
Meng 250 gram gula jawa, 50 gram kristalsuiker en een
pandanblad in een pan met 500 cc water. Breng dit aan de
kook tot de suiker helemaal gesmolten is. Meng vervol
gens 250 gram sagomeel met 250 cc water tot het een
papje is en voeg het papje langzaam toe aan de pan met
gesmolten suiker. Roer dit alles op een laag pitje goed
door tot het dik is en laat het vervolgens afkoelen in een
schaal. Snij het in stukken en strooi een halve, geraspte
klapper en een mespuntje zout over de Ongol-Ongol.
1 halve ananas
250 cc melk
100 cc water
eigeel van 3 eieren
eiwit van 3 eieren
50 gram kaneelstokjes
boter
6 sneetjes witbrood
xli theelepel zout
100 gram kristalsuiker
3 eetlepels paneermeel
Schil een halve ananas en snij hem in plaidten van onge
veer een halve centimeter. Breng de schijfjes aan de kook
in 100 cc water, samen met 100 gram kristalsuiker en
kaneelstokjes (50 gram). Als de ananas vijf tot tien minu
ten heeft gekookt, afgieten, maar bewaar het water.
Neem het eigeel van drie eieren en klop het op met
250 cc melk. Voeg dan het water waarin de ananas ge
kookt is, toe en dompel er 6 sneetjes witbrood in.
Neem vervolgens een schaal en smeer die in met boter.
Leg twee sneetjes in de schaal en doe daar gekookte ana
nas overheen. Dan weer twee sneetjes witbrood en weer
gekookte ananas: zo krijg je drie laagjes met witbrood en
daartussen ananas.
Neem vervolgens het eiwit van drie eieren en klop het
met een halve theelepel zout op. Giet het opgeklopte eiwit
over de ananas en het brood heen en strooi er paneermeel
over. Doe de schaal ongeveer dertig minuten in de oven
op 180 graden. Af laten koelen en in stukken snijden.