J^eda/nat am Ai am Kodok Istimewa Ingrediënten: 1 grote soepkip, gewicht 1 kg 2Via 3 ons gehakt half om half het gemalen vlees van de ontbeende kip de gemalen lever van de kip het wit van 2 sneden brood in melk geweekt (goed uitknijpen daarna) klein blikje paté de foie gras (als voor sommige beurzen te duur, dan gewoon paté nemen 100 gr) 3 geklutste eieren 1 ons in reepjes gesneden rauwe ham 2 augurken (vingerlengte) in kleine dobbelsteentjes gesneden (zoet/zuur) 2 volle eetlepels grof gesneden gewelde rozijnen 6 hele kemiries (fijn geoelekt) 2 eetlepels gesneden brambang goreng 2 volle eetlepels geraspte belegen kaas 3 eetlepels tomatenketchup 1 eetlepel zoete ketjap 1 dessertlepel mosterd 1 theelepeltje basterdsuiker 1 blokje fijngeknepen goudbouillon 3/4 bitterglas Madeira Bereiding De drie eerstgenoemde ingrediënten kruiden met pala, peper en tjenkeh en vervolgens dit met de rest goed mengen. Zie zo, de vulling is klaar. Tevoren hebben we het vel van de kip (binnenzijde) ingewreven met citroen sap en wat peper, en in afwachting op het Waarmaken van de vulling ergens weggelegd. Kippenvel nu eerst voor een groot deel dicht naaien. Bij de nek gewoon vast binden. Borst en buik ook dichtmaken, behalve een opening om de vulling in te kunnen doen. Tenslotte - als de vulling er in zit - dichtnaaien. Ervoor zorgen dat de vulling - zoals bij Een recept uit Tong Tong van december 1962, destijds door de heer Willé ingezonden, voor een ouderwets gezellige kerst. saucijsjes - niet te strak in het vel zit. Nu verder de gevulde kip flink met boter of margarine insmeren. De oven schaal ook invetten en de kip erin. Vleugels netjes op de rug zetten. Erover heen nog een blokje (fijnge maakt) goudbouillon gestrooid en ten slotte de oven in. Eén uur op ldein vuur, zo nu en dan bedruipen met het vocht. Zo nodig met een breinaald de kip, die hevig is gaan opzetten, prikken om het vocht er uit te laten lopen. Om het vel droog te maken 10 minu ten op groot vuur. Selamat makan! duêi uiaiz

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1998 | | pagina 21