J^eda/nat
am
Ai am Kodok Istimewa
Ingrediënten:
1 grote soepkip, gewicht 1 kg
2Via 3 ons gehakt half om half
het gemalen vlees van de ontbeende kip
de gemalen lever van de kip
het wit van 2 sneden brood in melk
geweekt
(goed uitknijpen daarna)
klein blikje paté de foie gras
(als voor sommige beurzen te duur,
dan gewoon paté nemen 100 gr)
3 geklutste eieren
1 ons in reepjes gesneden rauwe ham
2 augurken (vingerlengte) in kleine
dobbelsteentjes gesneden (zoet/zuur)
2 volle eetlepels grof gesneden gewelde
rozijnen
6 hele kemiries (fijn geoelekt)
2 eetlepels gesneden brambang goreng
2 volle eetlepels geraspte belegen kaas
3 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel zoete ketjap
1 dessertlepel mosterd
1 theelepeltje basterdsuiker
1 blokje fijngeknepen goudbouillon
3/4 bitterglas Madeira
Bereiding
De drie eerstgenoemde ingrediënten
kruiden met pala, peper en tjenkeh en
vervolgens dit met de rest goed mengen.
Zie zo, de vulling is klaar.
Tevoren hebben we het vel van de kip
(binnenzijde) ingewreven met citroen
sap en wat peper, en in afwachting op
het Waarmaken van de vulling ergens
weggelegd.
Kippenvel nu eerst voor een groot deel
dicht naaien. Bij de nek gewoon vast
binden. Borst en buik ook dichtmaken,
behalve een opening om de vulling in
te kunnen doen. Tenslotte - als de
vulling er in zit - dichtnaaien.
Ervoor zorgen dat de vulling - zoals bij
Een recept uit Tong Tong van december 1962, destijds door de
heer Willé ingezonden, voor een ouderwets gezellige kerst.
saucijsjes - niet te strak in het vel zit.
Nu verder de gevulde kip flink met
boter of margarine insmeren. De oven
schaal ook invetten en de kip erin.
Vleugels netjes op de rug zetten.
Erover heen nog een blokje (fijnge
maakt) goudbouillon gestrooid en ten
slotte de oven in.
Eén uur op ldein vuur, zo nu en dan
bedruipen met het vocht. Zo nodig
met een breinaald de kip, die hevig is
gaan opzetten, prikken om het vocht er
uit te laten lopen.
Om het vel droog te maken 10 minu
ten op groot vuur.
Selamat makan!
duêi
uiaiz