ama Petjil tempeh Kalio Daging Tjintjang Ingrediënten: 150 cc santen blok tempeh (20 x 20 cm) Boemboe: (oeleken) 5 rode pepers 2 teentjes knoflook 2 cm kentjoer 2 blaadjes djeroek poeroet m theelepel trassi 1 theelepel zout 1 eetlepel goela djawa een (houtskool)vuurtje, bijvoorbeeld op de barbecue. Giet de saus over de geroosterde tempeh. 2 cm koenjit 1 theelepel zout 1 cm lengkoeas (soort gemberwortel) Bereiding: Breng de santen aan de kook. Voeg de geoelekte kruiden al roerende toe tot het indikt. Van het vuur nemen. Snij nu de tempeh in stukjes van ±3x3 cm en rooster deze gaar boven Zoete gehaktballetjes Bereiding: Meng het gehakt met de kokos. Draai hiervan balletjes van ongeveer 2 cm doorsnee. Giet de santen in een wadjan en voeg al roerende de geoelekte kruiden toe en breng dit aan de kook. Daarna de asem, het koenjitblad, salamblad en de serehstengel erbij. Doe nu de gehaktballetjes in de wadjan en laat ze al roerend gaar worden. Laat de saus indikken. Ingrediënten: 500 gram rundergehakt kokos, zoveel als van 1/4 klapper 750 cc santen 1 stuk asem lh koenjit blad 1 djeroek poeroet blad 1 salarn blad 1 gekneusde stengel sereh Boemboe: (oeleken) 100 gram rode pepers 6 sjalotjes of kleine, rode uitjes 43ste jaargang - nummer 12 - juni 1999

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1999 | | pagina 21