ama
Petjil tempeh
Kalio Daging
Tjintjang
Ingrediënten:
150 cc santen
blok tempeh (20 x 20 cm)
Boemboe: (oeleken)
5 rode pepers
2 teentjes knoflook
2 cm kentjoer
2 blaadjes djeroek poeroet
m theelepel trassi
1 theelepel zout
1 eetlepel goela djawa
een (houtskool)vuurtje, bijvoorbeeld op
de barbecue. Giet de saus over de
geroosterde tempeh.
2 cm koenjit
1 theelepel zout
1 cm lengkoeas (soort gemberwortel)
Bereiding:
Breng de santen aan de kook. Voeg de
geoelekte kruiden al roerende toe tot
het indikt. Van het vuur nemen.
Snij nu de tempeh in stukjes van
±3x3 cm en rooster deze gaar boven
Zoete gehaktballetjes
Bereiding:
Meng het gehakt met de kokos. Draai
hiervan balletjes van ongeveer 2 cm
doorsnee.
Giet de santen in een wadjan en voeg
al roerende de geoelekte kruiden toe en
breng dit aan de kook. Daarna de
asem, het koenjitblad, salamblad en de
serehstengel erbij.
Doe nu de gehaktballetjes in de wadjan
en laat ze al roerend gaar worden. Laat
de saus indikken.
Ingrediënten:
500 gram rundergehakt
kokos, zoveel als van 1/4
klapper
750 cc santen
1 stuk asem
lh koenjit blad
1 djeroek poeroet blad
1 salarn blad
1 gekneusde stengel sereh
Boemboe: (oeleken)
100 gram rode pepers
6 sjalotjes of kleine, rode
uitjes
43ste jaargang - nummer 12 - juni 1999