■mmm.
Beef Stroganoff
?KSKK PÉIKK.ON
Peking roast1
kk
9POORWeGMU9eUM
13-14-15
Twee recepten van Lilian Ducelle
Een heel gemakkelijke en smakelijke
schotel die zich zowel met rijst als met
aardappelen laat eten.
Be nodigt! lie Jen:
500 gram gehakt
of in kleine stukjes gesneden riblap
4 eetlepels bloem
3 uitjes
2 ons champignons
1 teentje fijngesneden knoflook
3 eeüepels margarine
1 kopje bouillon
Wat Worcestershire sauce
1 kopje sour cream (zure room)
"'■34
Als u ander vlees neemt dan gehakt, dat
even voorkoken. Het snijdt
gemakkelijker, bovendien heeft u zo
meteen de benodigde bouillon.
Bouillonblokje nemen als u gehakt
gebruikt.
Bereiding:
Gehakt (of fijngesneden vlees) in meel
en wat zout wentelen. Fruit de uien,
knoflook en champignons in de
margarine, vlees erbij doen.
Goed doorbraden tot alles lichtbruin
ziet. Schep vlees, champignons en uien
uit de pan en voeg bij het achtergebleven
vocht 2 eeüepels bloem en de bouillon
toe en laat alles indikken. Op een zacht
vuurtje zetten en tezamen met het
vleesmengsel laten doorsudderen.
Op het laatst de zure room toevoegen,
goed doormengen en dan direct
opdienen. Peper, zout, nootmuskaat
naar smaak en eventueel wat tijm en
selderij als u van kruiden houdt.
Komkommer en tomatensla smaken er
goed bij.
Uit Tong Tong, februari 1968
Maak in een flink stuk braadvlees met
een scherp mes diepe inkervingen en
druk daarin stukjes knoflook. Doe het
vlees in een kom en giet er een kopje
azijn overheen. Zorg dat de azijn ook in
de inkervingen dringt. Zet de kom met
het vlees een dag (24 uur) in de
koelkast.
Braad het vlees de volgende dag in een
braadpan of wadjan goed bruin in een
half pakje boter.
En nu komt het: giet twee kopjes sterke
zwarte koffie over het vlees, plus twee
kopjes water en laat nu alles toegedekt
op een heel laag vuur vier tot zes uur
sudderen. Twintig minuten voor u het
wilt serveren doet u er wat peper en
zout bij. Dat is alles. De smaak is
heerlijk, het vlees valt uit elkaar van
malsheid. U hoeft geen duur vlees te
nemen, de bereiding met koffie geeft de
bijzondere smaak aan wat voor vlees
ook. In Peking doen ze er nog een half
kopje gin of whiskey bij. De jus is vrij
dik, die kunt u desgewenst wat
aanlengen met water.
Uit Tong Tong, mei 1968
moessQn
WEM
SU®*- t'
(ADVERTENTIE)
HET NEDERL ANDT
UTRECHT
',UC l u; ivvv
IM t M »N A II a I N A I A J I t A N t L I t
JRUDAG 1G 22 UUR ZAGDAG 11.30 29 UUR ZONDAG: 11 CO 19 UUR