■mmm. Beef Stroganoff ?KSKK PÉIKK.ON Peking roast1 kk 9POORWeGMU9eUM 13-14-15 Twee recepten van Lilian Ducelle Een heel gemakkelijke en smakelijke schotel die zich zowel met rijst als met aardappelen laat eten. Be nodigt! lie Jen: 500 gram gehakt of in kleine stukjes gesneden riblap 4 eetlepels bloem 3 uitjes 2 ons champignons 1 teentje fijngesneden knoflook 3 eeüepels margarine 1 kopje bouillon Wat Worcestershire sauce 1 kopje sour cream (zure room) "'■34 Als u ander vlees neemt dan gehakt, dat even voorkoken. Het snijdt gemakkelijker, bovendien heeft u zo meteen de benodigde bouillon. Bouillonblokje nemen als u gehakt gebruikt. Bereiding: Gehakt (of fijngesneden vlees) in meel en wat zout wentelen. Fruit de uien, knoflook en champignons in de margarine, vlees erbij doen. Goed doorbraden tot alles lichtbruin ziet. Schep vlees, champignons en uien uit de pan en voeg bij het achtergebleven vocht 2 eeüepels bloem en de bouillon toe en laat alles indikken. Op een zacht vuurtje zetten en tezamen met het vleesmengsel laten doorsudderen. Op het laatst de zure room toevoegen, goed doormengen en dan direct opdienen. Peper, zout, nootmuskaat naar smaak en eventueel wat tijm en selderij als u van kruiden houdt. Komkommer en tomatensla smaken er goed bij. Uit Tong Tong, februari 1968 Maak in een flink stuk braadvlees met een scherp mes diepe inkervingen en druk daarin stukjes knoflook. Doe het vlees in een kom en giet er een kopje azijn overheen. Zorg dat de azijn ook in de inkervingen dringt. Zet de kom met het vlees een dag (24 uur) in de koelkast. Braad het vlees de volgende dag in een braadpan of wadjan goed bruin in een half pakje boter. En nu komt het: giet twee kopjes sterke zwarte koffie over het vlees, plus twee kopjes water en laat nu alles toegedekt op een heel laag vuur vier tot zes uur sudderen. Twintig minuten voor u het wilt serveren doet u er wat peper en zout bij. Dat is alles. De smaak is heerlijk, het vlees valt uit elkaar van malsheid. U hoeft geen duur vlees te nemen, de bereiding met koffie geeft de bijzondere smaak aan wat voor vlees ook. In Peking doen ze er nog een half kopje gin of whiskey bij. De jus is vrij dik, die kunt u desgewenst wat aanlengen met water. Uit Tong Tong, mei 1968 moessQn WEM SU®*- t' (ADVERTENTIE) HET NEDERL ANDT UTRECHT ',UC l u; ivvv IM t M »N A II a I N A I A J I t A N t L I t JRUDAG 1G 22 UUR ZAGDAG 11.30 29 UUR ZONDAG: 11 CO 19 UUR

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1999 | | pagina 34