Recept van de singing cook IPHw y-#m. ■mHVNK! Voor alle abonnees van Moesson die niet dol zijn op Lonny's kant en klaar maaltijden, heeft onze singing cook een echt prachtig kookboek geschre ven: De origineel Balinese keuken. Hierin staan familierecepten van de Gerungans. Door het hele kookboek zijn, tussen de recepten door, wetenswaardigheden over Bali en zijn bevolking te vinden. Er staan zo'n honderd recepten in, hieronder volgt er één: Lawar teluh siap (ayam dan telor) Lawar van kip en eieren I ngrediënten: zout 2 eetlepels plantaardige olie 250 gram gekookte kipfilet 2 daun jeruk 9 sjalotjes 2 teentjes knoflook 5 rode lomboks 5 rawits 1 theelepel trasi 100 gram geraspte kokos sap van 1 jeruk limo zaadlijsten van de lomboks en de rawits; snijd het vruchtvlees fijn; meng de trasi erdoor. Verhit de olie in de wadjan en fruit de sjalot en de knoflook goudbruin. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak in dezelfde olie de lomboks en rawits met de trasi. Meng ten slotte in een schaal de reepjes omelet, de daun jeruk, de sjalotjes en de knoflook, de lomboks, de rawits, het kokos met het limosap en de zwarte peper en voeg daarna de reepjes kipfilet toe. Wilt n eerst Lijken en clan Lopen (of LoLen)? Op zaterdag 23 oktober van twee tot vier uur 's middags kookt, zingt en signeert Lonny, natuurlijk samen met Sandra, bij Van Stockum, Venestraat 11 in Den Haag. (MvA) Bereiding: Kluts de eieren, voeg een beetje zout toe en bak hiervan in een koekenpan in een beet je olie een omelet. Laat deze koud worden en snijd hem in flinterdunne reepjes. Snijd ook de kipfilet en de daun jeruk in smalle reepjes. Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd ze fijn. Verwijder de steeltjes en desgewenst ook de

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1999 | | pagina 18