uimair Sajoer Kari, Sajoer Tïaotjo Boontjes, voor zes personen voor zes personen 3 eetlepels olie 1 daoen salam 1 stengel sereh (gekneusd) 750 cc bouillon 200 gram dobbelsteentjes gekookt rundvlees 200 gram aardappels in dobbelsteentjes 150 gram wortel, 1x3 cm 100 gram boontjes, in stukjes van 2 cm 100 gram kool, in stukjes van 1 cm 750 cc santen 50 gram soe-oen, in stukjes van 10 cm Oeleken: 8 sjalotjes 3 teentjes knoflook 1 theelepel peperkorrels 3 kemirienoten 2 cm koenjit 1 theelepel ketoembar 1 cm lengkuas (soort gemberwortel) 1 theelepel zout 3 eetlepels olie 1 eetlepel taotjo Bereiding': Verhit de olie en fruit hierin zachtjes de fijnge maakte kruiden en doe daarna de serehstengel en het salamblad erbij. Roeren totdat de geur vrijkomt en dan de bouillon toevoegen. Als het kookt, achtereenvolgens vlees, aardappels, wor tel, boontjes en kool er bij doen. Als het half gaar is, de santen toevoegen en verder laten koken tot alles gaar is, dan de soe-oen in de pan en nog even roeren. Klaar. 5 rode pepers, in schuine stukjes gesneden 1 serehstengel (gekneusd) 2 blaadjes djeroek poeroet 5 gekookte kippenmaagjes, in stukjes gesneden 350 gram boontjes, schuin gesneden stukjes van 1/2 cm een liter santen 2 tomaten, in partjes gesneden Oeleken: 5 rode pepers 8 sjalotjes 2 tenen knoflook 2 cm djahe 2 cm koenjit 1 cm lengkuas (soort gemberwortel) 1 theelepel zout 1/2 theelepel suiker Bereiding: Verhit de olie, en fruit zachtjes de ge-oelekte kruiden. Dan de taotjo, de pepers, de sereh stengel en de djeroekblaadjes toevoegen. Verder fruiten totdat de geur vrijkomt, vervol gens de kippenmaagjes mee fruiten. Voeg dan de boontjes toe, tot ze half gaar zijn, dan de santen erbij doen. Als het geheel kookt de partjes tomaat erbij doen. Als alles gaar is, het gerecht opdienen. 44 ste jaargang - nummer 5 - november 1999 Benodigdheden: Benodigdliede ajaar-wiajaer

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1999 | | pagina 13