awie, sawie en no sawie door H. Schönherr-von Fuchs Tegenwoordig is sawie overal ver li i rijgbaar. Ilier drie van mijn favoriete recepten met sawie. Het belangrijkste van het bereiden van gerechten met sawie is dat deze groente knapperig blijft. Toemis sawie met ebbie Benodigd li eden: Sawie met groene lombok Benodigdheden: Sawie Tjina Benodigdheden: sawie sawie sawie speklap sjalotjes sjalotjes garnalen knoflook knoflook soeoen (even weken) sambal oelek groene lombok knoflook garnalen ebbie trassi djahé zout laos ketjap Tjina Bereiding: salam garnalen bouillonblokje peper Sjalotjes, knoflook en sambal oelek zout ve-tsin fijnmaken en mengen met een a twee garnalen boter eetlepels garnalen ebbie, zout naar boter of reuzel om in te bakken smaak toevoegen. Sawie in grove stukken snijden en wassen. De boemboe fruiten in wat olie en dan de sawie erbij met een beetje water. Gaar koken, maar de sawie mag niet te zacht zijn. Bereiding: Sawie in grove stukken snijden en wassen. Sjalot, knoflook en lomboks fijn snijden en fruiten samen met de trassi, laos en salam. Garnalen toe voegen en een kopje bouillon. Koken tot de garnalen gaar zijn en dan de sawie erbij doen. Even laten koken, de groente moet knapperig blijven. Sawie grof snijden en wassen. Speklap koken en dan kleinsnijden, bouillon bewaren. Knoflook met djahé (gember) fijnmaken, fruiten in wat boter, gaar, maar niet bruin! Dan ketjap Tjina erbij doen (naar smaak) en ook de bouillon met de stukjes vlees en de garnalen. Goed aan de kook brengen, wat peper toevoegen en dan de sawie en geweekte soeoen erbij doen. Als de groente gaar is (en nog knapperig) de pan van het vuur halen en nog wat ve-tsin toevoegen. TM*. 'HUK 1 d 45 ste jaargang - nummer 11 - mei 2001 43

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2001 | | pagina 43