awie, sawie en no
sawie
door H. Schönherr-von Fuchs
Tegenwoordig is sawie overal ver li
i rijgbaar.
Ilier drie van mijn favoriete recepten met
sawie.
Het belangrijkste van het bereiden van gerechten met sawie
is dat deze groente knapperig
blijft.
Toemis sawie
met ebbie
Benodigd li eden:
Sawie met groene
lombok
Benodigdheden:
Sawie Tjina
Benodigdheden:
sawie
sawie
sawie
speklap
sjalotjes
sjalotjes
garnalen
knoflook
knoflook
soeoen (even weken)
sambal oelek
groene lombok
knoflook
garnalen ebbie
trassi
djahé
zout
laos
ketjap Tjina
Bereiding:
salam
garnalen
bouillonblokje
peper
Sjalotjes, knoflook en sambal oelek zout
ve-tsin
fijnmaken en mengen met een a twee garnalen
boter
eetlepels garnalen ebbie, zout naar boter of reuzel om in te bakken
smaak toevoegen. Sawie in grove
stukken snijden en wassen. De
boemboe fruiten in wat olie en dan
de sawie erbij met een beetje water.
Gaar koken, maar de sawie mag niet
te zacht zijn.
Bereiding:
Sawie in grove stukken snijden en
wassen. Sjalot, knoflook en lomboks
fijn snijden en fruiten samen met de
trassi, laos en salam. Garnalen toe
voegen en een kopje bouillon. Koken
tot de garnalen gaar zijn en dan de
sawie erbij doen. Even laten koken,
de groente moet knapperig blijven.
Sawie grof snijden en wassen.
Speklap koken en dan kleinsnijden,
bouillon bewaren. Knoflook met
djahé (gember) fijnmaken, fruiten in
wat boter, gaar, maar niet bruin! Dan
ketjap Tjina erbij doen (naar smaak)
en ook de bouillon met de stukjes
vlees en de garnalen. Goed aan de
kook brengen, wat peper toevoegen
en dan de sawie en geweekte soeoen
erbij doen. Als de groente gaar is (en
nog knapperig) de pan van het vuur
halen en nog wat ve-tsin toevoegen.
TM*. 'HUK 1 d
45 ste jaargang - nummer 11 - mei 2001
43