Onze vrachten (slot)
Waar komen ze vandaan, wat eten we?
door Max van Balgooy
moessQn
Eten is bij
Indischen een
geliefd onder
werp en niet zel
den gaat het
daarbij over
vruchten. In
Moesson is er
wel incidenteel,
maar nooit uit
voerig over
geschreven. Ooh
heb ik gemerkt
dat er nogal wat
misverstanden
bestaan over de
herkomst van
'onze vruchten'
en wat we nu
precies eten. In dit arti
kel wil ik het hebben
over het fruit dat in
Indonesië op de pasar te
krijgen is. Vruchten die
voornamelijk
als groente wor
den gegeten,
zoals Ketimun
en tomaat en
zaden zoals die
van Kenari en
Ketapang, blij
ven buiten
beschouwing.
Weer zo'n grote wijdverbreide familie met
talloze eetbare vruchtensoorten. Van de
inheemse soorten moet ik in de eerste
plaats noemen het geslacht Syzygium met
als bekendste soorten S. malaccense
Myrtaceae