Onze vrachten (slot) Waar komen ze vandaan, wat eten we? door Max van Balgooy moessQn Eten is bij Indischen een geliefd onder werp en niet zel den gaat het daarbij over vruchten. In Moesson is er wel incidenteel, maar nooit uit voerig over geschreven. Ooh heb ik gemerkt dat er nogal wat misverstanden bestaan over de herkomst van 'onze vruchten' en wat we nu precies eten. In dit arti kel wil ik het hebben over het fruit dat in Indonesië op de pasar te krijgen is. Vruchten die voornamelijk als groente wor den gegeten, zoals Ketimun en tomaat en zaden zoals die van Kenari en Ketapang, blij ven buiten beschouwing. Weer zo'n grote wijdverbreide familie met talloze eetbare vruchtensoorten. Van de inheemse soorten moet ik in de eerste plaats noemen het geslacht Syzygium met als bekendste soorten S. malaccense Myrtaceae

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2001 | | pagina 30