- Roti goreng ons tot nu toe altijd gehouden hebben. Dus dit jaar zal ik met Oud en Nieuw ook huzarensalade maken. Het enige verschil met thuis is, dat ik geen stokbrood kan presenteren. In plaats van stokbrood serveer ik lekker krokant gebakken brood, roti goreng. Deze maand heb ik dan ook de recepten van huzarensalade en roti goreng opgeschreven om ze te proberen met oudejaarsavond. Ingrediënten: 3 middelgrote aardappels 2 of 3 gekookte bieten 4 augurken 200 gram boterhamworst of pork 1 kleine ui 1 appel ll2 potje zilveruitjes V2 literblik ananas (stukjes) of een kleine verse ananas 5 flinke eetlepels mayonaise 5 flinke eetlepels slasaus zout en peper naar smaak Garnering: een paar blaadjes sla 2 takjes peterselie 4 hardgekookte eieren Bereidingswijze: Was de aardappels en kook ze ongeveer 15 minuten in de schil. Laat ze afkoelen. Verwijder de schil en snij ze in kleine dobbelsteentjes. Schil de bieten en snij ze eveneens in kleine dobbelsteentjes. Doe alles in een ruime kom. Snij de augur ken en de boterhamworst of pork in kleine stukjes en voeg dit toe. Pel de ui en schil de appel, snij beide in kleine stuk jes. Laat de zilveruitjes en de inhoud van het blikje ananas goed uitlekken en doe dit alles erbijKruid het met zout en peper naar smaak en meng alles heel voorzichtig met de may onaise en de slasaus. Laat het geheel een paar uur intrekken in de koelkast. Leg op de rand van een diepe schaal een paar blaadjes sla, doe de salade in de schaal, garneer het geheel met een paar toefjes peterselie en de in partjes gesneden eieren. In Indonesië heb ik de boterhamworst er uitgelaten omdat het daar niet te koop is. Voor een vegetarische variatie was de huzarensalade desalniettemin goed van smaak. Dit recept komt uit mijn vorige boek Kleine gerechten uit de toko. Ingrediënten: 12 eieren 1 liter slaolie 1 gesneden casinobrood suiker Bereidin gs wijze: Klop de eieren goed los in een ruime kom. Verhit de olie in een wadjan. Wentel de sneetjes brood door het ei en laat de sneetjes één voor één in de olie glijden. Bak de sneetjes aan beide zijden bruin en krokant. Laat ze even uitlekken en strooi dan een beetje suiker op het brood. De combinatie van het zoete brood met de salade smaakt voortreffelijk. Het is een soort wentelteefje. Dit recept kreeg ik van de vader van mijn vriendin uit Sukabumi. Ook koud zijn de broodjes lekker. Ik ben alweer bezig om nieuwe recepten te verzamelen. Ik ben nu in onderhandeling met de uitgever en waarschijnlijk verschijnt eind volgend jaar mijn nieuwe boek. Ik blijf jullie natuurlijk op de hoogte houden. Rest mij alleen nog vanuit een zonnig en vooral warm Indonesië, u allen prettige feestdagen en een goede jaarwisseling toe te wensen. Tot volgende maand. 47 ste jaargang - nummer 6 - december 2002 15

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2002 | | pagina 15