RECEPTUUR, STYLING, FOTOGRAFIE NELLEKE LAUNSPACH
Laat Nelleke alles
De soepingrediënten
De ingrediënten
Een hutkoffer vol recepten, de culinaire erfenis van mijn Indische oma
ligt overal in de boekenwinkels en ik ben erg blij met de recensies die
verschenen zijn in Moesson, De Volkskrant, Bouillon! en Good Food.
Daarnaast word ik zowaar herkend door de rubriek in Moesson
Onlangs was ik weer eens in Antwerpen (na de uitzending die ATV,
de Antwerpse Televisie, maakte over De hutkoffer) en at er met
Sandra Deakin die het programma maakt. Sandra was op voorbezoek
voor een reportage over de buurt waarin Indonesisch restaurant
Kertosono staat en vroeg me of ik zin had om mee te gaan. We heb
ben zo heerlijk zitten eten daar! En wat wordt er een leuke uitleg
gegeven bij elk gerecht! Gigi Nijman bestiert er de keuken. Deze char
mante dame oogt jaren jonger dan zij eruit ziet en heeft een vitaliteit
waar je U tegen zegt. Op een gegeven moment vroeg ze mij of ik het
blad Moesson kende waarop ik bevestigend antwoordde. U begrijpt
het al, we hebben nog heel lang zitten babbelen met elkaar.
Maar waar ik diezelfde week hevig ontroerd door raakte was het
volgende e-mail bericht dat ik ontving.
stralen. De kassière die niets in de gaten had, vertelde mij spontaan
dat het een heel leuk boek is. Ze had het iemand cadeau gedaan die er
achteraf heel blij mee was. Ik heb haar toen zeer trots aangewezen wie
ik was, dat kleine donkere meisje op de kaft!!
Om een lang verhaal kort te maken: via via ben ik, na tekst en uitleg
dat ik in je boek sta als je 2-jarige vriendinnetje uit Indonesië, achter je
e-mail adres gekomen. Ik zou je graag willen spreken, want ik vind het
prachtig!! Groetjes en ik hoop tot gauw!!
Joyce uit Medan.'
Wij hebben elkaar kort daarna ontmoet tijdens een lunch in een
restaurant in Den Haag waar de eigenaresse dit verhaal zo leuk
vond, dat ze spontaan een fles champagne opentrok voor ons. We
hebben uren zitten praten, tenslotte hadden we vijftig jaar in te
halen! Joyce houdt ook enorm van koken en van eten en we kwa
men erachter dat we allebei dol zijn op Soto. Vandaar dit recept
van Soto Madura dat ik fotografeerde bij mijn tante Emma. Zij
maakt werkelijk verrukkelijke Soto! o
'Beste Nelleke, 5
<D
Afgelopen vrijdag liep ik bij Vroom Sc Dreesmann op de boekenafde-
ling om computerboeken aan te schaffen. Als ik op die afdeling ben, 3?
(§J
neem ik de tijd om bij de kookboeken te kijken. Wat schets mijn verba- -g
zing Ik zie een kookboek liggen met op de kaft een voor mij zeer
bekende foto. Bekend omdat ik die foto ook in mijn bezit heb. g
-O
Het gevoel is niet te omschrijven wat er door mij heen ging. Al blade- j
rend herkende ik weereen paar foto's. Glimlachend, misschien wel
grinnikend, ben ik naar de kassa gelopen en volgens mij stond ik te