RECEPTUUR, STYLING, FOTOGRAFIE NELLEKE LAUNSPACH Laat Nelleke alles De soepingrediënten De ingrediënten Een hutkoffer vol recepten, de culinaire erfenis van mijn Indische oma ligt overal in de boekenwinkels en ik ben erg blij met de recensies die verschenen zijn in Moesson, De Volkskrant, Bouillon! en Good Food. Daarnaast word ik zowaar herkend door de rubriek in Moesson Onlangs was ik weer eens in Antwerpen (na de uitzending die ATV, de Antwerpse Televisie, maakte over De hutkoffer) en at er met Sandra Deakin die het programma maakt. Sandra was op voorbezoek voor een reportage over de buurt waarin Indonesisch restaurant Kertosono staat en vroeg me of ik zin had om mee te gaan. We heb ben zo heerlijk zitten eten daar! En wat wordt er een leuke uitleg gegeven bij elk gerecht! Gigi Nijman bestiert er de keuken. Deze char mante dame oogt jaren jonger dan zij eruit ziet en heeft een vitaliteit waar je U tegen zegt. Op een gegeven moment vroeg ze mij of ik het blad Moesson kende waarop ik bevestigend antwoordde. U begrijpt het al, we hebben nog heel lang zitten babbelen met elkaar. Maar waar ik diezelfde week hevig ontroerd door raakte was het volgende e-mail bericht dat ik ontving. stralen. De kassière die niets in de gaten had, vertelde mij spontaan dat het een heel leuk boek is. Ze had het iemand cadeau gedaan die er achteraf heel blij mee was. Ik heb haar toen zeer trots aangewezen wie ik was, dat kleine donkere meisje op de kaft!! Om een lang verhaal kort te maken: via via ben ik, na tekst en uitleg dat ik in je boek sta als je 2-jarige vriendinnetje uit Indonesië, achter je e-mail adres gekomen. Ik zou je graag willen spreken, want ik vind het prachtig!! Groetjes en ik hoop tot gauw!! Joyce uit Medan.' Wij hebben elkaar kort daarna ontmoet tijdens een lunch in een restaurant in Den Haag waar de eigenaresse dit verhaal zo leuk vond, dat ze spontaan een fles champagne opentrok voor ons. We hebben uren zitten praten, tenslotte hadden we vijftig jaar in te halen! Joyce houdt ook enorm van koken en van eten en we kwa men erachter dat we allebei dol zijn op Soto. Vandaar dit recept van Soto Madura dat ik fotografeerde bij mijn tante Emma. Zij maakt werkelijk verrukkelijke Soto! o 'Beste Nelleke, 5 <D Afgelopen vrijdag liep ik bij Vroom Sc Dreesmann op de boekenafde- ling om computerboeken aan te schaffen. Als ik op die afdeling ben, 3? (§J neem ik de tijd om bij de kookboeken te kijken. Wat schets mijn verba- -g zing Ik zie een kookboek liggen met op de kaft een voor mij zeer bekende foto. Bekend omdat ik die foto ook in mijn bezit heb. g -O Het gevoel is niet te omschrijven wat er door mij heen ging. Al blade- j rend herkende ik weereen paar foto's. Glimlachend, misschien wel grinnikend, ben ik naar de kassa gelopen en volgens mij stond ik te

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2004 | | pagina 38