Het recept
in de soep lopen?
De soepvulling
De soep
Soto wordt meestal bereid met kip en heet dan Soto Ajam. Soto Madura
is een andere versie van deze heerlijke, geurige soep die net als de Soto
Ajam wordt bereid op basis van een bouillon welke van vlees is getrok
ken en met kruiden en verschillende bakjes met groenten, ei en verse
kruiden die op tafel worden gezet.
Eerst vul je je diepe bord met een klein beetje uit elk bakje en daarna
giet je er de hete soep overheen. Liefhebbers kunnen een schepje sam
bal toevoegen om de Soto scherper te maken. Soto Madura wordt een
voedzame, gezonde maaltijd met de toevoeging van wat lontong, stuk
jes koude geperste rijst.
Ingrediënten (4 personen):
runderpoelet
sereh
kemiries
knoflook
uien
ketoembar
djahe
djinten
koenjit
zonnebloemolie
750 gram
1 spriet
5 stuks
3 teentjes, gesnipperd
2 stuks, gesnipperd
1 eetlepel
1/2 theelepel
1/2 theelepel
1/4 theelepel
2 eetlepels
Bereidingswijze:
trek een bouillon van de runderpoelet en voeg een eetlepel zout toe
en de sereh
wrijf de kemiries, knoflook, uien en specerijen tot een brij en fruit
deze in de twee eetlepels zonnebloemolie
voeg de kruiden toe aan de bouillon en breng verder op smaak met
zout
Bereid intussen de bakjes met garnering die bestaan uit:
2 aardappelen(vastkokend), gekookt en in blokjes gesneden
4 eierenhardgekookt, gepeld en in parten gesneden
1 pakje so-oen(doorzichtige vermicelli), gedurende 3 minuten in
heet water
250 gram uitgelekte taugégiet hierover het kookwater van
de so-oen en laat uitlekken
1 klein bosje selderij, grof gesneden
een schaaltje vol gebakken uitjes
Zodra iedereen aan tafel zit kan men de garnering in een diep bord
doen, de hete Soto met de stukjes vlees erover gieten en alles bestrooien
met selderij en gebakken uitjes. Voor een volledige maaltijd kunnen
stukjes lontong worden toegevoegd.
mei 2004 39