Het recept in de soep lopen? De soepvulling De soep Soto wordt meestal bereid met kip en heet dan Soto Ajam. Soto Madura is een andere versie van deze heerlijke, geurige soep die net als de Soto Ajam wordt bereid op basis van een bouillon welke van vlees is getrok ken en met kruiden en verschillende bakjes met groenten, ei en verse kruiden die op tafel worden gezet. Eerst vul je je diepe bord met een klein beetje uit elk bakje en daarna giet je er de hete soep overheen. Liefhebbers kunnen een schepje sam bal toevoegen om de Soto scherper te maken. Soto Madura wordt een voedzame, gezonde maaltijd met de toevoeging van wat lontong, stuk jes koude geperste rijst. Ingrediënten (4 personen): runderpoelet sereh kemiries knoflook uien ketoembar djahe djinten koenjit zonnebloemolie 750 gram 1 spriet 5 stuks 3 teentjes, gesnipperd 2 stuks, gesnipperd 1 eetlepel 1/2 theelepel 1/2 theelepel 1/4 theelepel 2 eetlepels Bereidingswijze: trek een bouillon van de runderpoelet en voeg een eetlepel zout toe en de sereh wrijf de kemiries, knoflook, uien en specerijen tot een brij en fruit deze in de twee eetlepels zonnebloemolie voeg de kruiden toe aan de bouillon en breng verder op smaak met zout Bereid intussen de bakjes met garnering die bestaan uit: 2 aardappelen(vastkokend), gekookt en in blokjes gesneden 4 eierenhardgekookt, gepeld en in parten gesneden 1 pakje so-oen(doorzichtige vermicelli), gedurende 3 minuten in heet water 250 gram uitgelekte taugégiet hierover het kookwater van de so-oen en laat uitlekken 1 klein bosje selderij, grof gesneden een schaaltje vol gebakken uitjes Zodra iedereen aan tafel zit kan men de garnering in een diep bord doen, de hete Soto met de stukjes vlees erover gieten en alles bestrooien met selderij en gebakken uitjes. Voor een volledige maaltijd kunnen stukjes lontong worden toegevoegd. mei 2004 39

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2004 | | pagina 39