Het recept Ingrediënten: Bereidingswijze: Serveren: omhulsel: 500 gram kleefrijst (ketan) 5 dl. santen vulling: j. 500 gram kipfilet 2. 6 sjalotjes 4teentjesknoflook 1 tl. zout 1 tl. laos 4 kemiries 1 tl. djinten (komijnpoeder) 11/2 tl. ketoembar(korianderpoeder) 1/2 tl. witte gemalen peper 1 tl. trassie 11/2 dl. dikke santen 2 el. arachide olie 3. 1 djeroek poeroet(citroenblaadjes) week de ketan (kleefrijst) 2 uur in koud wa ter (bereid in de tussentijd de vulling) laat uitlekken in een vergiet breng de santen aan de kook en voeg de uitgelekte rijst toe laat op een zacht vuurtje koken totdat alle santen is geabsorbeerd door de rijst schep de rijst in een stoompan en laat alles nog 20 minuten stomen laat de rijst in de pan tot gebruik Vulling: doe de kipfilets in hun geheel in koud water met zout en breng dit zachtjes aan de kook kook de filets in ongeveer drie kwartier gaar hak de filets fijn doe alle overige ingrediënten voor de vul ling (behalve de djeroek poeroetblaadjes) in een keukenmachine en maak hiervan een glad mengsel doe dit mengsel in een pan en voeg hier aan de fijngehakte kipfilet toe alsmede de djeroek poeroetblaadjes laat dit mengsel op zacht vuur koken totdat het een dikke brij is geworden verwijder de djeroek poeroet blaadjes en laat de dikke brij afkoelen, proef of er ge noeg zout in zit Het rollen van de temper: - leg op een velletje plastic folie een eetlepel ketan druk dit met een tweede velletje uit tot een rechthoek, de breedte zo groot als een middelvinger leg hierop in de breedte wat van de kipvul ling rol dicht, in de breedte. Zorg dat de vulling in het midden blijft en de rijst volledig rond om zit. Hiervoor zou je ook een sushimatje kunnen gebruiken rol elk individueel rolletje in plastic folie tot gebruik stoom de rolletjes (in folie gewikkeld) in een stoompan of stoommandje tot ze door en door heet zijn of verhit ze in de magnetron. juni 2004 43

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2004 | | pagina 55