f Tempé en tahu bacam goreng Semur daging I Ingrediënten: 1/2 tempé en 1/2 tahu 2 dl water 5 dl slaolie om te frituren Bumbu: 11/2 eetlepel asam 3 theelepels knoflookpoeder 3 theelepels kunyitpoeder zout en peper naar smaak Bereidingswijze: Snijd de tempé en tahu in niet al te dikke plakken. Snijd eventueel de tahu nogmaals doormidden, zodat u met de tempé gelijke plakken hebt. Vermeng de bumbu met 2 dl water in een pan en leg eerst de tahuplakjes erin en breng het geheel aan de kook. Laat de tahu ongeveer 15 minuten op zacht vuur sudderen. Haal de tahu eruit en laat ze uitlekken. Doe dan de tempé plakjes er in en breng het geheel weer aan de kook en laat ook de tempé op zacht vuur 15 minuten sudderen. Haal de tempé eruit en laat ze uitlekken. Verhit de slaolie in een wadjan en fri tuur hierin eerst de tahu en daarna de tempé bruin en krokant. Laat ze daarna goed uitlekken. Dit gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden. geleverd werden aan de toko en voor haar heel herkenbaar waren. De warung keliling is niet meer! Maar ik herinner me nog de semur daging en de tempé en tahu bacam goreng van mijn moeder. Voor u heb ik deze recepten genoteerd. Geef er warme witte rijst bij en sambal oelek, al dan niet uit een potje. Smake lijk eten en tot volgende maand, o Ingrediënten: 500 gram magere runderlappen 200 gram margarine 2 middelgrote uien 3 teentjes knoflook 2 a 3 dl water 3 eetlepels kecap manis 3 middelgrote tomaten Bumbu: 2 blaadjes salam 5 kruidnagels 1 theelepel nootmuskaat 2 theelepels suiker zout en peper naar smaak Bereidingswijze: Snijd het vlees in dobbelsteentjes en braad ze in de margarine lichtbruin. Pel en snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze met het vlees mee, totdat het vlees bruiner is gewor den. Voeg de bumbu toe en blus het geheel met 2 dl water. Voeg daarna de kecap en de gewassen en in parten gesneden tomaten toe. Laat het geheel ongeveer 2 tot 21/2 uur sudderen. Wanneer het water verdampt is voeg dan nog 1 dl water toe. Verwijder voor het opdienen de blaadjes en de kruidnagels. juli 2004 41

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2004 | | pagina 41