Udang Goreng Mentega ?- Nasi Goreng Bogor Ingrediënten: 12 verse grote gamba's, zout en peper naar smaak 50 gram margarine Bereidingswijze: Pel de gamba's en verwijder het zwarte darmkanaal. Spoel ze af onder koud water en verwijder de eventu eel nog aanwezige loszittende delen. Laat de gamba's heel en dep ze met wat keukenpapier droog. Laat in een koekenpan de margarine smelten en bak hierin de gamba's totdat ze roze van kleur zijn. Serveer de gamba's op een schaal gegarneerd met wat blaadjes sla, plakjes komkommer en schijfjes tomaat. (voor 4 personen) Ingrediënten: 250 gram kipfilet 10 rode sjalotten 3 teentjes knoflook 2 rode lomboks i/2 dl slaolie 100 gram kleine garnalen gekookte witte rijst 5 lente-uitjes 4 eetlepels ketjap manis 3 eetlepels ketjap ikan zout en peper naar smaak Garnering: gefruite uitjes 4 stukken gebakken kip 4 spiegeleieren plakjes komkommer schijfjes tomaat Bereidingswijze: Snijd de kipfilet in kleine stukjes, pel de sjalotten en knoflook en snijd deze zeer fijn. Was en haal de steeltjes van de lomboks en snijd deze schuin zoals snijbonen. Laat in een wadjan de olie heet worden en fruit hierin eerst de stukjes kipfilet, daarna de gesneden sjalotten, knoflook en lombok's. Voeg hierbij de garnalen, daarna de gekookte witte rijst en roer alles goed dooreen. Was de lente-uitjes, snijd deze fijn en voeg ze bij de rijst. Roer de beide ketjap's er doorheen en breng het op smaak met zout en peper. Serveer de nasi goreng in een schaal en strooi er wat ge fruite uitjes over. Garneer de schaal met stukken gebakken kip, spiegeleitjes, komkommer en tomaat.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2005 | | pagina 41