SEGIflCf»
Mie Ajam:
Chilisaus
Ingrediënten:
300 gram kipfilet
10 rode sjalotten
3 teentjes knoflook
1/2 dl slaolie
250 gram paksoy
5 lente-uitjes
1 dl water
kippenbouillonblokje
2 eetlepels ketjap asin
zout naar smaak
500 gram dunne mie.
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in zeer kleine stukjes, pel de sjalotten
en knoflook en wrijf dit met een beetje zout in een
tjobek fijn, verhit de olie en fruit hierin de stukjes kip,
sjalotten en knoflook. Was en snijd de paksoy en lente
uitjes en fruit dit mee. Voeg dan het water, bouillon
blokje en de ketjap toe. Laat alles ongeveer 10 minuten
sudderen totdat het water iets is verdampt.
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op het pak
gaar. Voeg wel tijdens het koken 2 eetlepels slaolie toe
om 'plakken'te voorkomen. Laat de mie als hij gaar is
uitlekken en verdeel dit in 4 of 5 grote kommen. Ver
deel het gebakken mengsel over de kommen mie en
giet wat chilisaus erover om het geheel af te maken.
Ingrediënten:
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 of 4 rode lombok's
1 stukje djahé van 2 cm
5 tomaten
dl slaolie
2 theelepels suiker
1/2 dl azijn
zout naar smaak
2 dl water
3 theelepels aardappelmeel of maïzena.
Bereidingswijze:
Pel de sjalotten en knoflook, was en haal de steeltjes van
de lomboks en snijd deze in stukken, haal het velletje van
de djahé en snijd de djahé fijn. Was en snijd de tomaten
in stukken. Verhit de olie in een wadjan en fruit al deze
gesneden ingrediënten in de olie, voeg hierbij suiker, azijn,
zout en water toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten
sudderen. Maak met een staafmixer of blender het geheel
zeer fijn en voegde aardappelmeel toe om de saus iets
dikker te maken. Laat de saus afkoelen en serveer deze
koud bij de mie ajam.
Ik hoop dat het u deze keer ook weer zal smaken en tot de
volgende maand!
r- T-
- v. j