SEGIflCf» Mie Ajam: Chilisaus Ingrediënten: 300 gram kipfilet 10 rode sjalotten 3 teentjes knoflook 1/2 dl slaolie 250 gram paksoy 5 lente-uitjes 1 dl water kippenbouillonblokje 2 eetlepels ketjap asin zout naar smaak 500 gram dunne mie. Bereidingswijze: Snijd de kipfilet in zeer kleine stukjes, pel de sjalotten en knoflook en wrijf dit met een beetje zout in een tjobek fijn, verhit de olie en fruit hierin de stukjes kip, sjalotten en knoflook. Was en snijd de paksoy en lente uitjes en fruit dit mee. Voeg dan het water, bouillon blokje en de ketjap toe. Laat alles ongeveer 10 minuten sudderen totdat het water iets is verdampt. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaar. Voeg wel tijdens het koken 2 eetlepels slaolie toe om 'plakken'te voorkomen. Laat de mie als hij gaar is uitlekken en verdeel dit in 4 of 5 grote kommen. Ver deel het gebakken mengsel over de kommen mie en giet wat chilisaus erover om het geheel af te maken. Ingrediënten: 5 sjalotten 5 teentjes knoflook 3 of 4 rode lombok's 1 stukje djahé van 2 cm 5 tomaten dl slaolie 2 theelepels suiker 1/2 dl azijn zout naar smaak 2 dl water 3 theelepels aardappelmeel of maïzena. Bereidingswijze: Pel de sjalotten en knoflook, was en haal de steeltjes van de lomboks en snijd deze in stukken, haal het velletje van de djahé en snijd de djahé fijn. Was en snijd de tomaten in stukken. Verhit de olie in een wadjan en fruit al deze gesneden ingrediënten in de olie, voeg hierbij suiker, azijn, zout en water toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten sudderen. Maak met een staafmixer of blender het geheel zeer fijn en voegde aardappelmeel toe om de saus iets dikker te maken. Laat de saus afkoelen en serveer deze koud bij de mie ajam. Ik hoop dat het u deze keer ook weer zal smaken en tot de volgende maand! r- T- - v. j

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2005 | | pagina 41