Rawon
moesson
Joyce kookt de ingrediënten in ruim water
De ui, knoflook en de kruiden worden gestampt in een vijzel
De ra won van Joyce
Ingrediënten:
500 gram runderpoulet, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook,
4 kemirinoten, 2 salamblaadjes, serehstengel (ge
kneusd en bij elkaar gebonden), 5 gepelde kloewak-
noten, 1 theelepel ketoembar, stukje laos, vingerlengte
koenir, 1 lombok, asem, zout en suiker.
Bereidingswijze:
Kook het vlees met de salamblaadjes en de serehsten
gel in ruim water. Stamp de ui, knoflook en de kruiden
in een vijzel en fruit het in wat olie. Voeg dit vervolgens
samen met de kloewaknoten toe aan de vleesbouillon.
Als laatste een beetje asem, zout en suiker naar smaak
toevoegen. Laat het geheel ongeveer een uur koken.
Verwijder voor het opdienen de serehstengel en de
kloewaknoten. Garneren met wat snippertjes lente-ui
en wat taugé.