met Ciska Cress 9 oktober vertrek ik naar Indonesië voor vijf maanden. Ik heb mijn reis tot deze maand uitgesteld omdat ik dan in de wintermaanden heerlijk van de zon kan genieten. DOOR CISKA CRESS O FOTOGRAFIE SERGE LIGTENBERG Maar hij vond niets lekker. En ik maar denken, wat een fijnproever is hij, ik kook niet goed! Alles kwam op mijn bord terecht en tot overmaat van ramp werd ik moddervet. Ik kwam er echter snel achter wat zijn favoriete kost was. Juist... Hemaworst! En wat die fijnproeverij van hem betreft, die is alleen van toepassing op de worst. Zet hem geen Unox, een lekkere Gel derse of een ferme Duitse voor, geblinddoekt weet hij zijn favoriete rookworst eruit te halen. Nu wil hij mee naar Indonesië zodat hij zich in mij kan verplaatsen als ik enthousiast verhalen vertel. Een verrassing én een paniekaanval voor mij, want in Indonesië is geen Hemaworst. Vijf weken wil hij daar vakantie houden, maar hoe krijg ik in hemelsnaam veertig rookwor sten door de douane? Die moeten echt mee, want hij zal absoluut geen hap eten van al dat lekkers in Indonesië. Ik moet de worsten bij verschillende Hema-filialen kopen. Vroeger haalde ik wel eens tien worsten tegelijk, mij werd altijd gevraagd wat ik met zoveel worsten ging doen. Ik zei altijd dat ik vijftien kinderen had. Wat moet ik zeggen als ik veertig stuks koop? Ik heb de afgelopen periode nauwelijks tijd gehad om te koken. Ik be denk dan iets lekkers, wat voedzaam en snel klaar is. In Yogyakarta heb ik een favoriet restaurant en ik heb daar vaak mogen genieten van hun spijzen. Eén hiervan is simpel maar zo lekker. In ongeveer twintig tot dertig minuten hebt u dit gerecht op tafel staan. Voor de mensen die alsmaar druk zijn en geen tijd of zin hebben om uitgebreid te koken is dit een heerlijk recept. oktober 2005

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2005 | | pagina 43