pr*
iBp
Ingrediënten voor 4 of 5 personen:
350 gram Chinese kool
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
300 gram kipfilet
1/2 dl slaolie
500 gram mihoen
4 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels ketjap ikan (vissaus)
zout en peper naar smaak.
januari 2006
Garnering:
4 of 5 eieren
margarine
4 lente-uitjes
2 rode lomboks
gefruite uitjes
Bereidingswijze:
Was en snijd de Chinese kool in reepjes. Pel de knoflook en snipper
deze. Was de twee lomboks, haal de steeltjes eraf en snijd ze in ringen.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Verhit in een wadjan de olie en fruit
de knoflook en de lomboks licht. Bak daarna de stukjes kipfilet in onge
veer zes minuten gaar. Voeg de Chinese kool erbij en roer het goed. Haal
de wadjan met inhoud van het vuur. Doe de mihoen in een ruime pan
met kokend water. Laat het heel even koken, giet het water af, spoel de
mihoen met warm kraanwater af en laat het uitlekken. Zet de wadjan
weer op het vuur en roer voorzichtig de mihoen (zo warm mogelijk) in
gedeelten erbij en voeg de beide ketjaps toe. Roer dit telkens goed door.
Kruid het op smaak met zout en peper. Dien de mihoen warm op in een
schaal. Maak van de eieren met margarine 4 of 5 spiegeleieren en leg
deze op de mihoen. Was de lente-uitjes en snijd ze in dunne ringen. Was
de 2 andere lomboks, haal de steeltjes eraf en verwijder de pitjes. Snip
per de lomboks fijn en strooi de lente-uitjes, lomboks en gefruite uitjes
erop. Geef er kroepoek en wat sambal bij.Selamat makan!
M