pr* iBp Ingrediënten voor 4 of 5 personen: 350 gram Chinese kool 4 teentjes knoflook 2 rode lomboks 300 gram kipfilet 1/2 dl slaolie 500 gram mihoen 4 eetlepels ketjap manis 2 eetlepels ketjap ikan (vissaus) zout en peper naar smaak. januari 2006 Garnering: 4 of 5 eieren margarine 4 lente-uitjes 2 rode lomboks gefruite uitjes Bereidingswijze: Was en snijd de Chinese kool in reepjes. Pel de knoflook en snipper deze. Was de twee lomboks, haal de steeltjes eraf en snijd ze in ringen. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Verhit in een wadjan de olie en fruit de knoflook en de lomboks licht. Bak daarna de stukjes kipfilet in onge veer zes minuten gaar. Voeg de Chinese kool erbij en roer het goed. Haal de wadjan met inhoud van het vuur. Doe de mihoen in een ruime pan met kokend water. Laat het heel even koken, giet het water af, spoel de mihoen met warm kraanwater af en laat het uitlekken. Zet de wadjan weer op het vuur en roer voorzichtig de mihoen (zo warm mogelijk) in gedeelten erbij en voeg de beide ketjaps toe. Roer dit telkens goed door. Kruid het op smaak met zout en peper. Dien de mihoen warm op in een schaal. Maak van de eieren met margarine 4 of 5 spiegeleieren en leg deze op de mihoen. Was de lente-uitjes en snijd ze in dunne ringen. Was de 2 andere lomboks, haal de steeltjes eraf en verwijder de pitjes. Snip per de lomboks fijn en strooi de lente-uitjes, lomboks en gefruite uitjes erop. Geef er kroepoek en wat sambal bij.Selamat makan! M

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2006 | | pagina 39