Piecing kangkung a Jukuturap maart 20o6 41 Ingrediënten: 250 gram kangkung 1 tomaat 3 kemirinoten 3 rawits blokje trassi (1 cm) 1 limoen 1 eetlepel olie satéprikker Bereidingswijze: Doe de kangkung, tomaat en kemirinoten in kokend water en laat het 10 minuten koken. Haal vervolgens de kangkung uit het water en laat die afkoelen. Laat de tomaat en de kemirinoten nog een paar minuten doorkoken. Rooster de rawits en de trassi aan een natte satéprikker boven het fornuis. Doe vervolgens de rawits, trassi, kemirinoten en tomaat in de tjobek en vermaal het tot een pasta. Trek de kangkungs- tengels tot dunne draden over de lengte uit elkaar. Meng de pasta door de kangkung. Knijp de limoen uit boven de kangkung en voeg de olie toe. Ingrediënten: 200 gram kousenband 200 gram taugé 75 gram geraspte kokos - 5 sjalotjes 2 rawits 4 teentjes knoflook gebakken uitjes (3 eetlepels) 2 limoentjes zout Bereidingswijze: Stoom de kokos gedurende 15 minuten in een vergiet boven een pan kokend water. Kook de taugé 5 minuten en de kou senband 10 minuten. Snijd de sjalotjes, knoflook en rawits fijn. Doe een klein scheutje olie in de wadjan en bak de sjalotjes, knoflook en rawits goudbruin. Meng het vervolgens met de afgekoelde taugé en kousenband. Voeg de kokos toe, knijp de limoentjes uit en meng het met de kousenband en taugé. Voeg als laatste de gebakken uitjes toe en zout naar smaak. Het gerecht wordt koud geserveerd. Durusan ngerayunin, smakelijk eten!

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2006 | | pagina 41