Piecing kangkung
a Jukuturap
maart 20o6 41
Ingrediënten:
250 gram kangkung
1 tomaat
3 kemirinoten
3 rawits
blokje trassi (1 cm)
1 limoen
1 eetlepel olie
satéprikker
Bereidingswijze:
Doe de kangkung, tomaat en kemirinoten in kokend
water en laat het 10 minuten koken. Haal vervolgens
de kangkung uit het water en laat die afkoelen. Laat
de tomaat en de kemirinoten nog een paar minuten
doorkoken. Rooster de rawits en de trassi aan een
natte satéprikker boven het fornuis. Doe vervolgens
de rawits, trassi, kemirinoten en tomaat in de tjobek
en vermaal het tot een pasta. Trek de kangkungs-
tengels tot dunne draden over de lengte uit elkaar.
Meng de pasta door de kangkung. Knijp de limoen
uit boven de kangkung en voeg de olie toe.
Ingrediënten:
200 gram kousenband
200 gram taugé
75 gram geraspte kokos
- 5 sjalotjes
2 rawits
4 teentjes knoflook
gebakken uitjes (3 eetlepels)
2 limoentjes
zout
Bereidingswijze:
Stoom de kokos gedurende 15 minuten in een vergiet boven
een pan kokend water. Kook de taugé 5 minuten en de kou
senband 10 minuten. Snijd de sjalotjes, knoflook en rawits fijn.
Doe een klein scheutje olie in de wadjan en bak de sjalotjes,
knoflook en rawits goudbruin. Meng het vervolgens met de
afgekoelde taugé en kousenband. Voeg de kokos toe, knijp
de limoentjes uit en meng het met de kousenband en taugé.
Voeg als laatste de gebakken uitjes toe en zout naar smaak.
Het gerecht wordt koud geserveerd.
Durusan ngerayunin, smakelijk eten!