Be balung
Ingrediënten:
500 gram spare ribs (ongemarineerd)
4 sjalotjes
6 teentjes knoflook
koenjit (2 cm)
djahe (4 cm)
laos (3 cm)
kentjoer (3 cm)
ketoembar 1,5 eetlepel
3 kemirinoten
3 daun salam
4 rawits
blikje nangka muda (ongeveer 400 gram)
8 eetlepels olie
5 dl warm water
zout
Bereidingswijze:
Hak alle ingrediënten (behalve de spare ribs, nangka muda en
daun salam) met een groot mes heel fijn. Doe de olie in een wad
jan en zet die op een hoog vuur. Voeg de fijngehakte ingrediënten
toe en bak dit goudbruin. Snijd de spare ribs in losse ribjes en voeg
ze bij de boemboe in de wok. Laat dit 5 minuten bakken en voeg
vervolgens de daun salam en een halve liter warm water toe. Doe
een deksel op de wadjan en laat het 15 minuten sudderen. Haal de
nangka uit het blik en verwijder de harde zijde. Voeg de nangka
aan het vlees toe, roer het om en laat het nog eens 15 minuten
sudderen. Voeg eventueel zout naar smaak toe.
Durusan ngerayunin, smakelijk eten!