Be balung Ingrediënten: 500 gram spare ribs (ongemarineerd) 4 sjalotjes 6 teentjes knoflook koenjit (2 cm) djahe (4 cm) laos (3 cm) kentjoer (3 cm) ketoembar 1,5 eetlepel 3 kemirinoten 3 daun salam 4 rawits blikje nangka muda (ongeveer 400 gram) 8 eetlepels olie 5 dl warm water zout Bereidingswijze: Hak alle ingrediënten (behalve de spare ribs, nangka muda en daun salam) met een groot mes heel fijn. Doe de olie in een wad jan en zet die op een hoog vuur. Voeg de fijngehakte ingrediënten toe en bak dit goudbruin. Snijd de spare ribs in losse ribjes en voeg ze bij de boemboe in de wok. Laat dit 5 minuten bakken en voeg vervolgens de daun salam en een halve liter warm water toe. Doe een deksel op de wadjan en laat het 15 minuten sudderen. Haal de nangka uit het blik en verwijder de harde zijde. Voeg de nangka aan het vlees toe, roer het om en laat het nog eens 15 minuten sudderen. Voeg eventueel zout naar smaak toe. Durusan ngerayunin, smakelijk eten!

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2006 | | pagina 41