Be siap mesisit Wt DOORKETUT MARIYANI FOTOGRAFIE EN STYLING SERGE LIGTENBERG Ketut Mariyani komt uit Bali, maar woont sinds enkele jaren in het Bourgondische Den Bosch. Ze houdt van het Brabantse leven, is een carrière begonnen in de verzorging, maar thuis blijft ze de Baiische keuken trouw. Speciaal voor Moesson schotelt Ketut ons deze maanden haar favoriete ge rechten voor. Samen vormen ze een kleurrijke Baiische rijsttafel. Ingrediënten: 400 gram kipfilet 2 stengels sereh (alleen de binnenkant) 4 rawit 4 sjalotjes (Indonesische kleine variant) 2 limoentje (ontpitten) Bereidingswijze: Kook de kipfilet circa 30 minuten en bak de kip vervolgens 15 minuten in de oven. Laat de kip afkoelen en snij de hardgebakken buiten kant weg. Versnipper de zachte binnenkant boven een kom of bord. Ontdoe de sereh van de buitenste schil en snij de sereh-sten- gels, rawits en uitjes fijn. Meng dit met de versnipperde kip. Voeg vervolgens 3 eetlepels olie toe en knijp de limoentjes uit. Voeg zout en peper naar smaak toe. Durusan ngerayunin, smakelijk eten!

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2006 | | pagina 38