boemboe roedjak van De Lachende Javaan RESTAURANTS De Lachende Javaan is aangesloten bij de Selected Indonesian Restaurants (SIR). Voor meer informatie, zie www.sir-restaurants.nl Benodigdheden: i hele kip Vi citroen zout 1 tablet kippenbouillon Vi koffiekopje assemwater (i theelepel assem gemengd met heet water, los knijpen met je vingers) een flinke scheut kokosmelk Voor de boemboe: 5 kemiri nootjes (geroosterd of gefrituurd) 3 teentjes knoflook grote ui 1 cm verse koenjit, geschild i cm verse gember, geschild 4 verse rode pepers (meer of minder naar smaak) Dit alles fijnmalen in de keukenmachine. 3 eetlepels soja-olie 3 eetlepels roomboter 1 stengel sereh een plakje laos 2 citroenblaadjes 1 salam-blad theelepel zout 2 theelepels goela djawa Bereiding: Snij de kip bij de borst doormidden, en druk de kip plat. Was de kip en smeer deze in met citroen en zout. Laat de kip een half uur marineren. Fruit vervolgens de fijngemalen boemboe in een mengsel van 3 eetlepels soja-olie en 3 eetlepels roomboter. Voeg dan één stengel sereh (in stukken gesneden en gekneusd), één plakje laos, 2 citroen blaadjes, i salam-blad en 1 theelepel zout, 2 theelepels goela djawa (of bruine basterdsuiker) en een tablet kippenbouillon toe. Roerbak het mengsel goed tot het lekker begint te ruiken. Schenk dan een 1/2 koffiekopje gezeefd assemwater bij de kruiden en een flinke scheut kokosmelk. Laat dit alles goed doorkoken tot het meeste vocht verdampt is. Leg dan de kip in de boemboe en draai de kip om en om en om tot die geheel bedekt is met de boemboe. Leg dan de kip in een ondiepe ovenschaal en rooster de kip gaar onder de grill of in de oven. december 2006 EN STYLING SERGE L1CTENBERG DOOR CHRISTINA VENNEKER

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2006 | | pagina 43