Nagerecht:
Chocoladerol met
pandanroomvulling
LUSTAU
East Inclia
Solera
siiFjuu
De Lachende Javaan
DOOR RESTAuRANT DE LACHENDE JAVAAN
Ingrediënten chocoladerol
- 4 medium eieren
- 105 gr. donkere basterdsuiker
- 175 gr. pure chocolade
Ingrediënten pandanroomvulling
- 250 gr mascarpone
- 1 eetlepel gemalen kokos
- paar druppels pandanpasta
- 250 ml slagroom
- 2 theelepels vanillesuiker
- 2 eetlepels poedersuiker
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de
eieren. Klop de eierdooiers met de suiker
tot een dikke massa en roer de gesmolten
chocolade erdoorheen. Klop de eiwitten
stijf en voeg 1 mespuntje zout toe. Spatel
dit vervolgens voorzichtig door het choco
lade mengsel heen. Vet het bakpapier in
met boter. Spreid het beslag uit in een met
bakpapier bedekte bakblik van 33 x 33 cm.
Zet het circa 18 minuten in de oven.
Klop met een vork de mascarpone los
met een paar druppels pandanpasta en
de kokos. Het mag best fel groen worden.
Klop de slagroom stijf met poedersuiker
en vanillesuiker. Spatel dit alles voorzichtig
door elkaar. Spreid dit dan uit over het af
gekoelde chocolade gebak. Door middel van
het bakpapier duw je de cake aan totdat je
uiteindelijk een rol hebt.
Bij de amuse (gamba) en het voorge
recht (kreeft) hoort witte wijn. De Los
Vascos Chardonnay is, met zijn aange
naam droge smaak en voorzien van een
licht exotische toets, zeer geschikt bij vis,
amuses en licht gekruid wit vlees.
De Raimat Vinedos White smaakt ook
verrukkelijk bij visgerechten en zee
vruchten. De wijn geurt op subtiele wijze
naar bloemen (zoals lelies), citrus en
groene appeltjes. De smaak is volmaakt
in evenwicht en verfrissend met tonen
van rijp fruit. Ook zonder begeleidende
gerechten komt hij goed tot zijn recht.
De kwartel en de eendenborst worden
door rode wijn begeleid. Kiest u voor
harmonie, een smaak in evenwicht met
het gerecht, dan is de Raimat Vinedos
Red de ideale keuze. Het rode bes-
senfruit wordt fraai aangevuld met de
aroma's van rode kersen en gestoofd
fruit.
Bent u avontuurlijker ingesteld, probeer
dan de Argentijnse Septima Malbec/
Cabernet. Door zijn verrassende smaak
combineert de wijn net wat anders met
het gerecht. Hij geurt naar aroma's van
kersen en pruimen en heeft een com
plexe eikennuance.
Bij de chocoladerol zorgt de Lustau East
India Sherry voor een geschikte,
heerlijke finishing touch. De
sherry geurt naar gebrande
aroma's met wat caramel. Hij
smaakt zacht zoet met toch
ook een frisse toets. Na enkele
seconden komt er een tweede
smaakexplosie van gebrande
en oxidatieve smaken, ge
roosterde noten en rozijnen.
Drink hem licht gekoeld.
Bovengenoemde dranken
zijn door het hele land
verkrijgbaar in filialen
van de Bottelier, Mitra
en Euroslijter.
Mueedaiul bottled inSpain
Emilio Lustau, Jerez
E. 186-CA
ll«tll,Hl in 1007
december 2007
35
Frankenstraat 27
2011 HT Haarlem
T 023-532 87 92
Frans Helling