je-lah-je-rot Me au tylancl Studio4 RIJST ETEN... Keukenpakket I 3.50 Keukenpakket II 5.50 THE HOLUNDA CO. REAL ESTATE JOHN W. COUWENBERG 14212 Oxnard Str. VAN NUYS ST 6-0911 THE RIGHT HAIRDO ACCENTUATES YOUR PERSONALITY! 4 Lekker, gevarieerd, goedkoop en ZO GEMAKKELIJK als je alle boemboes bij de hand hebt! Speciaal voor de trouwe rijsteters brengt Hollinda een keukenpakket met alle belangrijke (niet in de supermarkets te verkrijgen (ingrediënten voor de Indische rijsttafel. U heeft de keuze uit 2 pakketten: 1 fl. Hollinda ketjap (zoet of zout) 1 pot sambel (oelek of badjak) - asem trassi kemiri laos sereh salam. Zelfde inhoud als pakket I plus: 1 pot sroendeng 1 pot sambel goreng ebbie 1 fl. rozenstroop Vraagt een prijslijst, Hollinda heeft nog veel meer! Verzending naar alle delen van de States en daarbuiten. Betaling C.O.D. Eet weer 'als vroeger.' neem zo n keukenpakket in huis! 5370 So. Huntington Dr., Los Angeles 32, Cal. CA 1-1716 is in Holland net van de pers en de zend ing voor Amerika is onderweg! Heeft U dit boekje nog niet besteld, doe het alstublieft nu, anders vist U achter het net. Van de zending onder weg is namelijk nu al de helft voor- ver kocht! Bijna 200 pagina's originele Indische humor, verzameld uit 6 jaargangen Tong- Tong. Kostelijke belevenissen en anec dotes van Tong-Tong lezers, verteld in hun eigen taal. Wilt U zich ook rot-lachen, bestel clan Naam Adres Woonplaats Zend mij ex. Je-lah-je-rot Prijs 1. (inclusief porto) Handtekening: Betaling vooruit THE AMERICAN TONG-TONG P. O. Box 137 Whittier-Cal. Voor de behartiging van al Uw real estate zaken Adviezen en inlichtingen gratis Why go on a wild goose chase? Instead let me show you how to fit your needs. 537 East "G" Street Ontario California Area Code: 714 Office: YU 6-2614 Home: YU 6-7285 weten doet eten Ma Ooit Semoor Saucijs geprobeerd? Dit is het recept. Smoor Saucijs: 1 Pond Farmers John Link Sausages. 1 Grote ui fijnsnipperen. /■2 blokje margarine of 2 eetlepels olie of 3 bacon strips fijn snijden. 1 Eetlepel azijn wat water voor een flinke saus. /o theelepel marjoram leaves. Zout naar smaak; klein schepje suiker "for a balanced taste" voldoende ketjap om de saus te kleuren en peper, nootmuskaat naar eigen smaak (hoe gekruider hoe lek kerder. Ui-snippers in boter, olie of gesmolten baconstrips goudgeelfruitcnalle kruiden toe voegen; dan de ketjap en azijn. Water het laatst. De massa aan de kook brengen. Dan héél voorzichtig de verse sausijsjes in de saus dompelen, draaien en het gerecht laten sudderen (niet langer dan een half uur) tot er een mooie dikke saus verkregen is. Opdienen met rijst, puree of gekookte aardappelen. Als u eens gasten hebt en een mixed of green salad vooraf geeft, probeer dan eens deze dressing. Een potje Roquefort Cheese Dressing en een Potje French Dressing haalt u in huis tegelijk met wat buttermilk om de Roque fort aan te lengen (die is heel dik). Je kunt naar keuze de sla vooraf "be sprenkelen" met wat aangelengde azijn, slaolie, tikkeltje zout. Verdeel de sla in por ties en lepel er dan eerst de Roquefort Dressing en daarna de french dressing over heen. Zalig! En vergeet er vooral geen vers gemalen peper bij te presenteren. Baked Apples Vooral de kinderen zullen hiervan smullen. Hievoor kocht ik 7 mooie grote pippins (groene appels) die precies in een grote pyrex schaal passen. Winesap apples kunnen hiervoor ook gebruikt worden. Mooie gaatjes maak je aan de onderkant van de appel. Je zet de appel op zijn kop; met een scherp puntig mesje kerf je het hele klokhuis eruit. De bovenkant van de appel moet gaaf blijven. Maak een mengsel van kopje suiker, wat zout naar smaak (alweer voor "balanced taste") 1 theelepel kaneelpoeder en Z2 blokje boter of margarine. Vul er de ap pelholten mee op. Sluit de gaten af met een marascino kers. Het staat héél leuk. Doe de appels in de schaal of bakblik. Het over tollige suikermengsel vermeng je met het marascino-vocht. Een bodempje hiervan giet je heel voorzichtig in de schaal, zodat de appels "ongebaad" in een plasje staan. Doe foil over de schaal en bak bij een hitte van 375° in half uur de appels gaar. Echter niet te gaar, anders valt de appel uit elkaar. Koel de schaal af buiten ijskasttemperatuur en serveer er ijskoude sour cream bij. Wilt u weten of de appels echt gaar zijn, prik dan voorzichtig met een fijne saté pen in de vrucht. Ingez. door Amy Folkeringa, Long BeachC. Henny Hartevelt uit Downey (net uit Salt Lake City) gaf me deze nuttige tip, toen ze hoorde dat ik gek was op yoghurt, maar deze in vergelijking met Holland zo duur vond. "Als ik een fles yoghurt koop, houd ik altijd een kopje of zo over. Dat roer ik in een kom met driemaal zoveel melk. Goed doorkloppen. De hele avond en nacht in de oven laten staan. De warmte van de pilot is voldoende om er een kom voc yoghurt van te "broeien." Henny is een echte Friezin, eet en kookt Indisch (omdat haar man Indische jongen is) als de beste, maar zit daarnaast vol Hollandse practischheid, waamee ze me al vaak geholpen heeft. Wat die yoghurt betreft: ik "maak" die nu ook zoals ze het aanraaadde. Je kunt het broein zelfs herhalen, maar de yoghurt wordt dan natuurlijk minder zuur dan de eerste keer. "In Friesland deed mijn grootmoeder de yoghurtkan in de bedstee onder de dekens" vertelde Henny. COLLIER (re-prawan) sablc-white 3/2 jr. ATC wants a date with female Collier. Call PL 6-0377. Owners: The Dutch-Indonesians Dingemans-de Fenix 1.50 Shampoo -)- Set 2.50 Highstyling 3.00 Permanent Wave 6.95 up Color Touch 6.95 Bleach A- Toners 13.00

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

American Tong Tong | 1963 | | pagina 4