je-lah-je-rot
Me au tylancl
Studio4
RIJST ETEN...
Keukenpakket I 3.50 Keukenpakket II 5.50
THE HOLUNDA CO.
REAL ESTATE
JOHN W. COUWENBERG
14212 Oxnard Str.
VAN NUYS
ST 6-0911
THE RIGHT HAIRDO ACCENTUATES YOUR PERSONALITY!
4
Lekker, gevarieerd, goedkoop en
ZO GEMAKKELIJK als je alle boemboes bij de hand hebt!
Speciaal voor de trouwe rijsteters brengt Hollinda een keukenpakket met alle belangrijke
(niet in de supermarkets te verkrijgen (ingrediënten voor de Indische rijsttafel.
U heeft de keuze uit 2 pakketten:
1 fl. Hollinda ketjap (zoet of zout) 1 pot
sambel (oelek of badjak) - asem trassi
kemiri laos sereh salam.
Zelfde inhoud als pakket I plus:
1 pot sroendeng
1 pot sambel goreng ebbie
1 fl. rozenstroop
Vraagt een prijslijst, Hollinda heeft nog veel meer!
Verzending naar alle delen van de States en daarbuiten.
Betaling C.O.D.
Eet weer 'als vroeger.' neem zo n keukenpakket in huis!
5370 So. Huntington Dr., Los Angeles 32, Cal.
CA 1-1716
is in Holland net van de pers en de zend
ing voor Amerika is onderweg!
Heeft U dit boekje nog niet besteld,
doe het alstublieft nu, anders vist U
achter het net. Van de zending onder
weg is namelijk nu al de helft voor- ver
kocht!
Bijna 200 pagina's originele Indische
humor, verzameld uit 6 jaargangen Tong-
Tong. Kostelijke belevenissen en anec
dotes van Tong-Tong lezers, verteld in
hun eigen taal.
Wilt U zich ook rot-lachen, bestel clan
Naam
Adres
Woonplaats
Zend mij
ex. Je-lah-je-rot
Prijs 1. (inclusief porto)
Handtekening:
Betaling vooruit
THE AMERICAN TONG-TONG
P. O. Box 137
Whittier-Cal.
Voor de behartiging van al Uw real estate
zaken Adviezen en inlichtingen gratis
Why go on a wild goose chase?
Instead let me show you how to fit your
needs.
537 East "G" Street
Ontario
California
Area Code: 714
Office: YU 6-2614
Home: YU 6-7285
weten doet
eten Ma
Ooit Semoor Saucijs geprobeerd? Dit is
het recept.
Smoor Saucijs:
1 Pond Farmers John Link Sausages.
1 Grote ui fijnsnipperen.
/■2 blokje margarine of 2 eetlepels olie of
3 bacon strips fijn snijden.
1 Eetlepel azijn wat water voor een flinke
saus.
/o theelepel marjoram leaves.
Zout naar smaak; klein schepje suiker
"for a balanced taste" voldoende ketjap om
de saus te kleuren en peper, nootmuskaat
naar eigen smaak (hoe gekruider hoe lek
kerder.
Ui-snippers in boter, olie of gesmolten
baconstrips goudgeelfruitcnalle kruiden toe
voegen; dan de ketjap en azijn. Water het
laatst. De massa aan de kook brengen.
Dan héél voorzichtig de verse sausijsjes in
de saus dompelen, draaien en het gerecht
laten sudderen (niet langer dan een half
uur) tot er een mooie dikke saus verkregen
is. Opdienen met rijst, puree of gekookte
aardappelen.
Als u eens gasten hebt en een mixed of
green salad vooraf geeft, probeer dan eens
deze dressing.
Een potje Roquefort Cheese Dressing en
een Potje French Dressing haalt u in huis
tegelijk met wat buttermilk om de Roque
fort aan te lengen (die is heel dik).
Je kunt naar keuze de sla vooraf "be
sprenkelen" met wat aangelengde azijn,
slaolie, tikkeltje zout. Verdeel de sla in por
ties en lepel er dan eerst de Roquefort
Dressing en daarna de french dressing over
heen. Zalig! En vergeet er vooral geen vers
gemalen peper bij te presenteren.
Baked Apples
Vooral de kinderen zullen hiervan smullen.
Hievoor kocht ik 7 mooie grote pippins
(groene appels) die precies in een grote
pyrex schaal passen. Winesap apples kunnen
hiervoor ook gebruikt worden.
Mooie gaatjes maak je aan de onderkant
van de appel. Je zet de appel op zijn kop;
met een scherp puntig mesje kerf je het
hele klokhuis eruit. De bovenkant van de
appel moet gaaf blijven.
Maak een mengsel van kopje suiker,
wat zout naar smaak (alweer voor "balanced
taste") 1 theelepel kaneelpoeder en Z2
blokje boter of margarine. Vul er de ap
pelholten mee op. Sluit de gaten af met een
marascino kers. Het staat héél leuk. Doe de
appels in de schaal of bakblik. Het over
tollige suikermengsel vermeng je met het
marascino-vocht. Een bodempje hiervan giet
je heel voorzichtig in de schaal, zodat de
appels "ongebaad" in een plasje staan. Doe
foil over de schaal en bak bij een hitte van
375° in half uur de appels gaar. Echter niet
te gaar, anders valt de appel uit elkaar. Koel
de schaal af buiten ijskasttemperatuur en
serveer er ijskoude sour cream bij.
Wilt u weten of de appels echt gaar zijn,
prik dan voorzichtig met een fijne saté pen
in de vrucht.
Ingez. door Amy Folkeringa,
Long BeachC.
Henny Hartevelt uit Downey (net uit Salt
Lake City) gaf me deze nuttige tip, toen ze
hoorde dat ik gek was op yoghurt, maar
deze in vergelijking met Holland zo duur
vond.
"Als ik een fles yoghurt koop, houd ik
altijd een kopje of zo over. Dat roer ik in
een kom met driemaal zoveel melk. Goed
doorkloppen. De hele avond en nacht in de
oven laten staan. De warmte van de pilot
is voldoende om er een kom voc yoghurt
van te "broeien."
Henny is een echte Friezin, eet en kookt
Indisch (omdat haar man Indische jongen
is) als de beste, maar zit daarnaast vol
Hollandse practischheid, waamee ze me al
vaak geholpen heeft.
Wat die yoghurt betreft: ik "maak" die
nu ook zoals ze het aanraaadde. Je kunt
het broein zelfs herhalen, maar de yoghurt
wordt dan natuurlijk minder zuur dan de
eerste keer.
"In Friesland deed mijn grootmoeder de
yoghurtkan in de bedstee onder de dekens"
vertelde Henny.
COLLIER (re-prawan) sablc-white 3/2
jr. ATC wants a date with female Collier.
Call PL 6-0377.
Owners:
The Dutch-Indonesians
Dingemans-de Fenix
1.50
Shampoo -)- Set
2.50
Highstyling
3.00
Permanent Wave
6.95 up
Color Touch
6.95
Bleach A- Toners
13.00