Gebrek aan plaatsruimte nood
zaakte me het de vorige keer
bij een squash-recept te laten
ik geef U hierbij nog enkele.
Summer Squash - Casserole
2 lb. yellow crookneck squash
zout, peper, basil (kemangie)
bislook.
2 eetlepels water
3 eetlepels boter
ahraap de squash en snijdt
ar in dunne schijfjes. De
punten worden weggesneden.
Leg de schijfjes laag om laag
met de kruiden en peper, zout
in een lage casserole. Voeg
er het water toe en doe er
bovenop de kluitjes boter.
Dek de schaal toe en bak 30
minuten bij 350° tot de squash
zacht is. Wordt met aardappel
en gegeten.
Brunswich Salad
1 chayote (onze laboe s.)
6 grote, verse champignons in
stukjes gesneden.
kopje wijn (anders 2 eet
lepels applecider, 1 eetlepel
azijn)
h teentje knoflook.
5 hardgekookte eieren.
1 theelepel droge mosterd.
kopje olijfolie (gesmolten
boter kan ook)
5 eetlepels azijn.
snufje kruidnagel, zout,
peper, fijngesneden koude
groenten (celery, lettuce,
tomaten)
Schil de chayote en snijdt ze
in blokjes. Kook ze in een
beetje warm water zacht. Laat
afkoelen.
Kook de champignons in de
wijn, ook laten afkoelen.
Wrijf de slakom in met de gar
lic of snijdt haar heel fijn
om toe te voegen aan de dres
sing
Scheidt wit en geel van de
eieren en maak het wit fijn.
Prak het eigeel en maak er
met de mosterd, olie (of bot
er) en azijn een smeuiige
pasta van. Voeg daarbij de
champignons en maak af met
kruidnagel, zout, peper.
Giet deze dressing over de
chayote in een slakom en meng
er dan nog de koude groente
door. Garneer het geheel met
het eiwit.
-Lilian Ducelle.
weten doet