weten doet Al die onbekende recepten in kranten en tijdschriften, proberen of niet? Als het niet lekker is, jammer toch van de ingrediënten. Ik hoor het U al zeggen mevrouw, maar deze keer ga ik U niet tegenspreken. Het is oudjaar, laten we voor deze keer weer ouderwets lekker eten en terug keren naar onze rots in de branding: ZWARTZUUR (van kip of eend) Krijgt U Amerikaanse vrien den te eten, ik verzeker U dat ze verrukt zullen zijn van on ze zwartzuur. Ook al omdat er zo goed verschillende soorten compote bij gegeten kan worden. Wij hielden het vroeger bij peren op sap of appelmoes. Heeft U wel eens een gemengde compote geprobeerd? Hier dus het recept voor de gejonge huisvrouw die het mis schien nog niet had of kwijt was: 1 of 2 jonge kippen, 3 grote, fijngesneden uien, een theelepel kaneel, 1 theelepel peper, 10 kruidnagels (1 thee lepel poeder) 1 a 2 eetlepels suiker, 4 eetlepels sterke azijn, 1 bierglas rode wijn (of bessensap)2 eetlepels beschuitkruim of meel, zout bouillon of water, boter. De kip wordt in stukken gesneden en met peper en zout ingewreven, daarna in boter bruin gebraden. De uien fruit men nu in boter bruin, doet er de sui ker en de specerijen bij, daarna azijn en wijn en ten slotte de stukken gebraden kip. O Kook alles tezamen gaar, voeg er naar verkiezing nog wat bouillon of water bij en bind dit met beschuitkruim of meel. Als men in plaats van wijn, bessensap gebruikt, vermindert men de hoeveel heid azijn en voegt er H kopje ketjap bij en suiker naar smaak. Lilian Ducelle Neem een Indische kalendar van Tong-Tong! Bonnet Kunstkalender 7 kleurenreprod. van 0 Rudolph Bonnet $3. Keukenkalender 52 nieuwe recepten incl. mapje $3. Beide kalenders samen $5. Verjaarskalender $1.50

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

American Tong Tong | 1963 | | pagina 8