men behoor je in Mexico tot de be ter gegoeden. Langzamerhand dringen de behoeften aan meer luxe en meer salaris voor minder werk toch ook binnen in Mexico en misschien is dat eëh van de redenen, waarom de bedachtzame Mexicaan wantrouwig naar de Amerikaanse invloeden kijkt. Wanneer zullen ook daar alle bur gers "fat juicy steaks" eten, i. pl.v. die magere lappen die nu bief stuk worden genoemd? Hebben we ze wel nodig? Want de doorsnee Mexi caan is met zijn eenvoudige voeding vergeleken bij de doorsnee Ameri kaan een veel gezonder, taaier en toch ook vrijer mens. We moeten altijd maar bedenken dat het leven net is als touwtrekken: wat er aan de ene kant gewonnen wordt, wordt aan de andere kant verloren. Levenskunst is het vin den van het juiste middenl FANTASTISCH Van lezeres Bny Folkeringa kregen wij een knipsel toegestuurd uit de koekrubriek van Henriette Holthau- md in Elsevier: 'Vandaag eet ik een RUstfantasie (3 personen). Er staan in de koel kast plm 5 kopjes gekookte rijst. Hierbij gebruik ik 300 gr in blok jes gesneden varkensvlees en een plastic zak waarin gesneden kool, prei, taugé, 1 tomaat, 2 Spaanse pepertjes en 2 champignons. En ex tra nog erbij nemen we: 3 geschil de, in stukjes gesneden tomaten. Die zakken - bamigroente - zijn tegenwoordig te koop in nupermar- - kets. Was de inhoud en laat goed uitlek ken. In een pan moet 40 g planten- vet heet worden, hierin bakken we de vleesjes bruin. Doe erbij: een halve theelepel karwij- of kuramel- zaad, evenveel gemberpoeder, naar smaak sambel oelek en de 2 van O zaadjesoontdane gesneden Spaanse pepers. Roer door het vlees en meng er dan alle groente met de gesneden tomaten doorheen. Laat zeker wel 10 minuten op hoge hit- tebron staan. Roer wel met een vork De groente zal ietwat kleur krij gen en knappend worden. Dan pas komt de koude rijst erbij en deze roeren we met een keukenvork door de groente. U bent klaar! Ik roer er voor het opdienen een beetje ketjap, citroensap en tomatenket chup doorheen. Op tafel staan gereed: gefri tuurde (kant en klaar gekochte) kroepoek, plakjes hard gekookt ei, met pindasaus, eveneens kant en klaar gekocht. De saus roert slechts aan met kokend water. Ver der zoetzure augurken en zilver uitjes en...en potje atjar. Ik kan U verzekeren dat het lekker zal worden vanavond. Rier hoort erbij en een lekker kopje koffie toe met een stuk boterletter! We lieten dit recept aan verschei dene Indische dames lezen en de reacties varieerden tussen hilari- weten doet eten

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

American Tong Tong | 1965 | | pagina 6