TOKO MURAH - ASSEN "NASI MET.." 'ALS HET MAAR LEKKER IS' WIE WIL EN KAN Voor de tropische rijsttafel. Speciaal assortiment VAMU-artikelen. Sambalans; Babie panggang-saus; Ketjap; Boemboe's enz. enz. 13 KERAK-KETAN MALABARTAART Mijn man, opgegroeid in Bandoeng, heeft het altijd over "Malabar'taart destijds van fa. Bogerijen. Hoe ik ook speur ik kan niet aan het recept ko men. Wie kan mij helpen W. L. GOLDBACH-ROSKAM GOELA DJAWA DRANK O lieve Heer, geef ons vele warme dagen in deze zomer! Dan kunnen we ook die lekkere cold drink maken waarvan ik het recept onlangs nog van Koes Soetjahjo kreeg. Onthoud het recept in ieder geval als die warme dag mocht komen! Voor zo'n anderhalve liter drank hebt u nodig 3 schijven goela djawa en een half kopje suiker. Eventueel meer sui ker als u de drank niet zoet genoeg vindt. De bedoeling is goela djawa en witte suiker op te koken met ander halve liter water. Plus, en dat is wel erg belangrijk, tezamen met een stuk je daon pandan. Van tevoren heeft u van een stang agar-agar een harde pudding gemaakt. Zomaar met niets, alleen water. Mag een beetje santen of melk bij, maar hoeft niet. Die agar-agar wordt aan flinters geschaafd of gesneden en bij de drank gedaan. In de ijskast laten tot u zin heeft in een glas. En op gas ten is ook gerekend, daarvandaan die anderhalve liter. Errrg lekker, zoet, goerih, koud en erg dorstlessend. Waarom de combinatie witte suiker goela djawa? Alleen goela djawa wordt koerang zoet en doet u meer goela djawa dan krijgt u een zurig smaakje bij al dat water. L.D. Welke ervaren leidster van Indone sische dansen, omgeving Apeldoorn, zou een groep van 6 enthousiaste Indische meisjes willen trainen en op leiden? Ze hebben enige ervaring maar zouden graag meer willen leren. Bel of schrijft u Grace Baay, Potten bakkersdonk 306, 7326 PD Apeldoorn. CHUTNEY BLANDA 1 kg uien 1 kg winterpeen 1 kg stoofperen 1 klein potje gember, in stroop, gesneden 1 kg (bruine) suiker; of met keukenstroop of goelah djawa of witte suiker aange vuld tot 1 kg tjabeh (rode) of lik uit een sambalpotje ketoembar, djienten en wat je lekker vindt asemwater of sap van 2 citroenen 1 sinaasappel voor geur, djeroek nipis Groenten schoonmaken en in grote stukken snijden, zijn ze te fijn of te klein, dan wordt het pap. Eerst peen opzetten met een beetje water en alle lekkermakers. Aan de kook brengen en brokken stoofperen er bij, verder koken, uien erbij. Als de peren halfzacht zijn en de wortels gaar (beetje hard), het hele zwikje snel af laten koelen en in potten doen. Niet te lang bewaren, en in de koel kast. Lekker bij nasi of aardappelen. ELENA BEETS-ARNHOLD Benodigdheden; 3 eetlepels voorgeweekte ketan 3 eieren 1 eetlepel sambel boeboek (voor tontong) (boeboek ebbi is ook lekker) 2 eetlepels gefruite uitjes (fruitjes) gesneden uienloof (daon bawang) wat sambel oelek of mespuntje zout Bereiding: Giet de ketan met wat van het water in een wadjan (wok). Opkoken op laag vuurtje; deksel op de pan. Is het water helemaal ver dampt, de binnenkant van de wadjan invetten met een kwastje margarine. Even laten smelten voordat men het mengsel van losgeklopte eieren, uien- loof, fruitjes, zout of sambel oelek toevoegt. Maak met de wadjan draaiende bewe gingen boven het nu grotere vuur (zoals bij een omelet) tot de massa gestold is. Even met de kwast langs de wadjan gaan, voordat men met een pannekoek- mes de ketan-omelet wil keren, van de kant afwerken om breuk te voor komen (rontok). MARGARET SIEBENHAAR KWEE SEMPRONG Ik ben in het bezit van een vorm voor Kwee Semprong, doch helaas niet van het recept van het deeg. Wie kan mij er aan helpen JOHAN HALL 2842 Flower Street Huntington Park CA 90255 U.S.A. HOTEL "DE RUITER" HOUTHEM bij Valkenburg (Z.L.), St. Gerlach 43 tel. 04406 - 4 03 18 Riant uitzicht op het Geuldal doet denken aan de mooie rustige om geving van de Preanger Zeer geschikt voor diegenen die op me disch advies een rustkuur moeten onder gaan Met dieet-patiënten wordt rekening ge houden Alle kamers centraal verwarmd en voorzien van warm en koud stromend water. Prijzen per persoon en per dag; incl. be diening en B.T.W. Logies met ontbijt f 27,50 p.p.p.d. Half pension f 37,50 p.p. p.d. Kamer met douche en toilet, logies met ontbijt f 35.p.p.p.d. Kamer met dou che en toilet half pension f 45,p.p.p.d. door Harryet M. MARSMAN (Plantersvrouw) Eenvoudige gerechten bij de rijst zoals wij ze vroeger aten en nu nog graag willen maken. Goede recepten op een gezelli ge manier "verteld" door onze Plantersvrouw. Prijs 16,90, porto 2,10 MOESSON-REEKS BOEKHANDEL MOESSON

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1981 | | pagina 13