ALS HET MAAR LEKKER IS KiMM Indische spekkoek Guesthouse "TAMARA" W. F. Berretty (Bangkok) en F. H. Hernnsdorf (Sin gapore) wensen vrienden en kennissen Zalig Kerst mis en een gelukkig Nieuwjaar 1984. Familie en kennissen: Vrolijke Kerst en Voorspoe dig 1984 toegewenst door Irma Groen, Belleville, NY. USA en Jacobus Mark, Glen Ridge, NY. USA. Alle medekrijgsgevangenen van de eilanden Flores (Maoemere) - Amahai - Haroekoe - Liang en Singa- porekampen: Prettige Kerstdagen en een Voor spoedig 1984 toegewenst en tot ziens op de Reünie 28 april 1984 in het Ned. Congresgebouw te Den Haag. L. Jacobs en echtgenote, Enschedelaan 63, 2541 CH Den Haag. Aan alle sobats en Moessonlezers: Selamat Hari Natal dan Kung Hei Fat Choi Jan Lauty Klee- vens-Musch, 1-B Alberose, 134 Pokfulan Road, Hong Kong. Aan alle vrienden en kennissen uit Bogor een Voorspoedig Gelukkig 1984 toegewenst door F. Kluin-Jansen (Riek) uit Assen, Mr. P. J. Troel- stralaan 42. U. C. Koot en E. Koot-Berger wensen alle vrienden, kennissen en relaties Prettige Kerstdagen en een goed Nieuwjaar 1984 toe. Röntgenstr. 15, 3817 TK Amersfoort. Slamat Hari Natal dan Tahun Baru aan alle vrien den en bekenden. Fam. G. Lenting-Blume, Dok- weg 15, 3316 AD Dordrecht. PENCAK-SILAT CIMANDE/CIKALONG wenst U SLAMAT HARI NATAL - SLAMAT TAHUN BARU. J. A. Beckx, Francisca Hoeve 8, 2804 HR Gouda, tel. 01820 - 3 01 15. Kinderen, familie, vrienden en kennissen alles wat wenselijk is in het jaar 1984 toegewenst door Mw. S. F. Urbach-Hartman, Jaap Edenstraat 26, 1067 RZ Amsterdam. Oetjapan kami boeat sekalian Indo-Familie dan sobat sobat sedimikian. Slamat Hari Natal dan Tahoen Baroe 1984. W. Westenberg dan Istri Oela Stekkinger, Laurens v. Teylingenstr. 9, 1671 EM Medernblik. De "Yayasan Penyayang Binatang" (geleid door IBU SUPIAH, haar helpers en Chris Schneider) in Indonesië, met het "Comité Dieren-Asiel Jakarta" in Nederland, wensen allen die op welke manier maar ook medewerken om het dierenasiel te Ja karta in stand te houden en de wens dat georgani seerde dierenbescherming in Indonesië gereacti veerd wordt, steunen GELUKKIG NIEUWJAAR, Selamat Tahun Baru. Een vrolijke Kerstpudding Voor de feestdagen iets bijzonders, niet te duur en niet te ingewikkeld. Ik vond het recept met een schitterende afbeelding in kleur in "Selera", een zeer luxe Indonesisch damesblad vol heerlijke recepten. Voorlopig eerst deze Kerstpudding. Groen van buiten, versierd met zilve ren suikerkraaltjes, beeldschoon Snijd je deze agar-agar pudding als een taart door dan zie je onder de groene, een witte laag en daarna een vuurrode, het hart van de pudding dus. Ik hoop dat U het zich kunt voorstel len. Proberen Benodigdheden: Voor de groene laag 5 daon pandan (minder mag ook) - halve theelepel groene kleurstof (daon suji stond in het recept, maar dat is hier niet te krijgen) - 4'/2 glas water - 11 eetlepels suiker - stang agar- agar (plm. 1 pakje gelatine) - druppel tje vanille of pakje vanillesuiker. Voor de witte laag: (kleiner dan de groene) 1 glas santen - 5 eetlepels suiker - halve stang agar-agar (1/2 pak je gelatine) - beetje zout. Voor de rode laag: 1 glas santen - 5 eetlepels suiker - 1/2 stang agar-agar ('/2 pakje gelatine) - 100 gr. jonge klapper (in diepvries te krijgen, anders zie recept onderaan) - halve theelepel rode kleurstof - twee druppels vanille essence of pakje va nillesuiker. Voor de saus: 11/2 glas (klapper)water of dunne san ten - 3 eierdooiers - 250 gr. (blikje) fijn geraspte ananas - 2 eetlepels sui ker - paar druppeltjes vanille essence - beetje zout. Bereiding als die van vla. Water (san ten) aan de kook brengen, vervolgens eieren (met de suiker geklopt), ananas, vanille toevoegen. Indien nog te dun met wat maizena aandikken. Voor de pudding de drie kleuren apart aanmaken. Omdat er een "wachttijd" is tussen het ingieten van de lagen, kunt U ze na elkaar maken. Eerst groen, dan wit, dan rood. De tijd die voor de bereiding nodig is, is de tijd dat de lagen nodig hebben om te har- S® den. Wel alle ingrediënten van te voren klaarzetten I Men heeft 3 kommen van opeenvol- qende qrootte nodiq, b.v. middellijn 20, 17 en 15 cm. De groene agar-agar pudding (vloei baar dus) wordt in de grootste kom gegoten. De kom in ijswater zetten (en daarin laten) en de agar-agar even hard laten worden. Dan de kleinere kom in de groene pudding drukken. Goed aandrukken, kom vullen met ijs blokjes opdat de groene agar-agar vlugger hard wordt. Dan het kleine kommetje weghalen en in de ontstane kuil de witte agar-agar gieten. Even laten harden, dan de derde kom (de kleinste dus) in de witte massa druk ken. Zelfde proces als voorgaand. Tenslotte in de witte holte de rode agar-agar gieten. De gehele kom nu in de koelkast zetten. Als alles goed hard is, de kom omkeren op een platte schaal temidden van de gele saus. De rest van de vla serveren bij de porties. De pudding versieren met slagroom, suikerkraaltjes e.d. Recept van surrogaat klappa kopjor Van Lien Bierhuys dit handige recept voor een heerlijke dranktractatie. U kunt de klapper-schilfers ook gebrui ken in de bovenomschreven Kerst pudding. Klappa kopjor drinken met vanille- of rosestroop. D Een nacht tevoren in de vriesafdeling van de ijskast een ijsblok maken in een plasticdoos, passend in een grote pan of kom. Zes glazen dikke santen met de halve hoeveelheid agar-agar, nodig voor een pudding met dit vocht, tot kookpunt brengen met een mespunt zout. Van het vuur af. IJsblok is met wat ijswater in een pan of kom gedaan. Het kooksel lepel voor lepel over het ijs gieten, zodat het in dunne repen en schilfers stolt. Met een mes van het ijs schrapen en in het ijswater laten tot het kooksel op is. Presenteren met stroop soesoe en gestampt ijs. De repen en schilfers kunnen een of hoogstens twee dagen in heel koud water in de ijskast bewaard blijven Stort f 20,op giro 158225 en U ontvangt een spekkoek van ca. 500 gram, in speciale ver pakking, franco thuis. "KIMM", Joh. Verhulststraat 98 Amsterdam-Z. Tel. 020 - 72 84 61 in Bandung heeft 8 moderne 2- pers. kmrs. m. eig. bad en toilet voorz. v. warm en koud water. Eigen:. Dhr. R. G. Noya, Jl. Wira Angun Angun Nr. 46, tel. Ban dung (022) 51442. JAVA-Tour p. minibus mogelijk. Voor verd. inl. tel. 053 - 76 16 45. 33

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1983 | | pagina 33