ÜO Llitti CtaS LLLLLli
ALS HET MAAR LEKKER IS
REAL ESTATE
COSTA DEL SOL
Swing Session
L.D.
Nog een paar recepten die te laat
kwamen voor het eetnummer maar die
we u toch niet willen onthouden omdat
ze werkelijk erg lekker zijn. Ingezon
den door Chris Simon
Ikan Asin pedes
a. Ikan asin. Het liefst djambal, anders
gaboes, bacalao of sepat
b. 2 blikken maiskorrels.
c. 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 ons
(diepvries) peteh, 3 stuks tjabé idjo,
1 st. tjabé merah (liefhebbers kun
nen rawit gebruiken).
d. 1/2 vingerlengte verse laos (in schijf
jes snijden), 2 a 3 blaadjes salam.
e. zout naar smaak, zo ook azijn (het
gerecht moet een beetje fris sma
ken).
Bereiding
1.De gezouten vis in stukken snijden.
Bij gebruik van djambal, gaboes of
bacalao in stukjes van één vin
gerkootje. In geval van sepat, naar
gelang van de grootte, in 2 tot 4
stukjes snijden en zijn 10 a 12 stuk
jes voldoende. Om te ontzouten
1/2 uur in lauw zoutwater weken.
Dan wordt de vis gebakken.
2. Mengsel c wordt gesnipperd en met
mengsel d gefruit in de olie waarin
de vis is gebakken, tot de ui-ringen
glazig zien. Voeg dan de vis en de
maiskorrels toe, goed omscheppen
en met deksel op de wadjan 15
minuten, onder zo nu en dan om
scheppen, op klein vuur laten sud
deren. Ik zelf doe er wat peper bij.
Het gerecht is lekkerder als het een
dag van tevoren is gemaakt, want dan
kunnen aroma en smaak van de peteh
en vis vrij komen. Indien de vis niet
wordt ontzouten, dan niet eerst zout
toevoegen. De opgegeven hoeveel
heden kunnen natuurlijk naar smaak
en behoefte worden gewijzigd.
m
PERENTAART
"Een goed perenjaar" hoor ik pere
boom-bezitters zeggen. Ook Tjalie's
pereboom heeft zich zelf dit jaar over
troffen. Ondanks grote tegenwerking
van de steeds heerszuchtiger worden
de paarse sering die het toch al ge
ringe zonlicht onderschept, heeft zij
kranig 11 peren groot gebracht, weten
te behouden ondanks de zware stor
men die ons deze zomer niet bespaard
zijn gebleven. 11 Peren vind ik een
mooie oogst. Niks door te draaien, ik
hoef ze mijn vrienden en kennissen niet
aan te bieden, want ik eet ze allemaal
zelf op, d.w.z. met degenen die mij lief
zijn, voor zover ze zelf geen pereboom
bezitten.
Een perentaart zal ik van Tjalie's peren
niet bakken, de groenteboer heeft ge
noeg. Maar het goede recept van zo'n
lekkere taart geef ik hieronder wel
door.
Benodigdheden:
4 eieren (niet te klein)
4 eetlepels bloem (met een kop erop)
5 eetlepels suiker
4 grote of 5 wat kleinere peren,
geschild en grof geraspt.
Het klokhuis gooit u weg.
1/2 pakje blue band of boter
1 zakje vanille-suiker
1 kopje lauwe santen (van blok)
wat zout
Bereidingswijze:
Eieren en suiker kloppen. Dan de mar
garine, vanille en bloem erdoor klop
pen. Tenslotte worden de peren en
santen erdoor geroerd en het zout.
Een vuurvaste schaal wordt beboterd
en het deeg erin gedaan. De oven
wordt 5 minuten voorverwarmd (op
groot) en als we de schaal erin doen,
temperen we hem tot ongeveer 150°.
Na 1 uur is onze perentaart klaar.
Wist U dat broodpudding, pannekoe
ken en andere baksels waarin melk
moet worden gebruikt veel lekkerder
smaken met santen? Dunne santen,
niet te dik en dan een druppeltje va
nille erbij. Proberen.
Nu uw eigen
STUDIO,
APPARTEMENT,
HUIS of VILLA
aan de zonnigste zuidkust van
Spanje, met 330 dagen zon per
jaar. Nederl. begeleiding, ook
na uw aankoop, v.a. f 26-000,
R. P. DE BOER, Groenoord 101,
2401 AB Alphen a/d Rijn. Tel.
01720 - 3 47 47 b.g.g. 4 36 17.
voor uw parties en reünies
Allround - Uitgebreid dans repertoire
DANSCOMBO
1. A. (Fons) Phefferkorn
Barnsteenhorst 51
2592 EB Den Haag
Telefoon 070-473935 of 070-549905
«Aki \i aai nrrnrM-ni/A^nr nno a nrno Aki pmtm UA AC LJ f~\ I I A Kir» TCI t\ir\ GQ TQ OQ TFI FY NIT-
DEELNEMER
LAAN VAN MEERDERVOORT 326A - 2563 AM DEN HAAG - HOLLAND TEL. 070 - 63 39 23 TELEX 32674 N1T-NL.
MULTI-TICKET met stopovermogelijkheden op JAVA, BALI en SUMATRA plus
BANGKOK en SINGAPORE, uw basis voor een rondreisf 2.450,
7-daagse ontdekkingsreis door Thailand, vol pension 1.475,
10-daagse tour Medan, Tobomeer, Padang incl. bootreis naar Jakarta 1.150,
10-daagse busreis Java-Bali met logies in 1e klasse hotels1.375,
4-daagse Sulawesi Toraja-tour790,
3-daagse Lombok-tour f 350,
Verlenging van tours mogelijk, gebaseerd op logies en ontbijt v.a. 45,per dag.
UW REISBURO VOOR AL UW INDIVIDUELE- ZAKENREIZEN
DOOR GEHEEL INDONESIË.
15