Cornet koekjes Waar is Moesson te koop? KEMANGI PLANTJES Hoe bestaat het! Alweer een lekkere VAMU sambal erbij. Ja hoor, "SAMBAL JAGUNG' (sambal met maïs). Recept aan de binnenkant van het etiket Vraag het uw winkelier maar zeg er wel het merk "VAMU" bij. Uw garantie voor kwaliteit •S 070 - 358 43 14 46 w De nieuwe druk van Het Indonesische Kookboek van Catenius van der Meijden is uit. Ik heb nu de alleroudste (1912) en de laatste druk op een rijtje in mijn kast staan. Wat een verschil! De 20ste druk, de nieuwste dus, is evenals de vorige een bewerking van Rieka Wattimena. Heel efficient ingedeeld, vereenvoudigd zonder al te veel af te wijken van de ori ginele receptuur. Prachtig geïllustreerd, foto's en illustraties (Sandra Ireland). Ik zie toevallig een recept van Ajam Sypan, dat is mijn bekende recept van ajam panggang ketjap, precies zo maak ik het ook. Alleen die dertig lomboks reduceer ik tot een stuk of acht en dat is al pittig genoeg. Heerlijk boek, plm. 1500 recep ten, koekjes, manisans, taarten, ananas- SdtC SChOtCl gelei, werkelijk alles staat erin. Voor 39,50. Nu even wat recepten die ik kwijt moet, voordat ik ruzie met u krijg omdat we al zo lang verstek hebben laten gaan. Mieke den Ouden heeft vroeger eens gevraagd naar de vertaling van een Indo nesisch recept van Kue Kornet. Elaine maakte die. Ingrediënten 250 gr. Margarine I eiwit I maggi blokje, opgelost in wat water 1/2 bik. Corned Beef 400 gr. bloem I eierdooier Bereiding Klop de margarine tot die wit Frikadel pan ziet, vermeng die met het eiwit, opge loste maggi en de corned beef. Roer het geheel goed om. Voeg daarna de bloem toe en weer roeren tot een glad deeg. Maak hiervan ovaal-platte rondjes met een dikte van ±1 cm. Leg twee van die rondjes tegen elkaar, doe ze op een met margarine besmeerde bakplaat. Besmeer de bovenkant van het deeg met het ei geel en bak ze daarna in de oven. Een heerlijk recept om restantjes vlees of kip te verwerken. Vlees in dobbelsteentjes snijden. Rawit of lombok zoveel als u verdragen kunt, 4 teentjes knoflook, een stuk of 5 bawang merah (als u dit heeft anders een witte ui). Een stuk djahé ter grootte van een kemirie, peper, zout, suiker, 3 kemiries fijn wrijven en in reuzel opbakken. De stukjes vlees erbij doen; met wat water, scheutje ketjap en wat citroensap. Opbakken tot het droog is en de olie er uit komt. In plaats van reuzel kunt u ge woon braadolie gebruiken. Moesson is (nog) niet in kiosken en boekwinkels te koop, maar mocht u om een nummer verlegen zitten en u woont toevallig in de ondergenoemde plaatsen, dan kunt u terecht bij: 1Toko DJAJA Ferd. Bolstraat 121 1072 LG Amsterdam 2. Toko MAKASSAR Sam.v.Houtenstraat 35 1067 JA Amsterdam 3. Toko SARINAH Wyttenbachstraat 35 1093 HS Amsterdam 4 Toko TROPICA Vondelgalerij 44 1814 AB Alkmaar 5. Toko COMMANDEUR Ged.Oude Gracht 19 201 I GK Haarlem 6. Toko SUDIH MAMPIR Herensingel 314 1382 VW Weesp 7. Toko BANDUNG Europassage 37-39 1966 WH Heemskerk 8. TokoGEMBIRA Czarinastraat I BB 1506 RA Zaandam 9. Toko JAKARTA Oranjelaan 37 2712 GB Zoetermeer 10. Toko SARINA JAYA Camphuijzenstraat 49 3314 ZB Dordrecht I I. Toko Y-VON Admiraalsplein 421 3317 BK Dordrecht 12. Toko DAPOERJAWA Esserstraat 16 4813 EK Breda 13. Boekhandel DE GEUS Haagdijk 71 481 I TP Breda 14.GEDO Koningsdijk 10 4905 AP Oosterhout NBR 15. Toko IBOE Vondelstraat 20 5216 HJ Den Bosch 16. Toko TEMPO DOELOE Kooikersweg 41 5223 KE Den Bosch Indien Moesson daar niet meer in voorraad is, dan een belletje naar Den Haag 070 - 354 55 01. leder heeft zo zijn eigen recept van frikadel pan, dat het nationale gerecht is uit de Indische keuken. Mijn dochter maakt een zalige frikadel, mijn recept lijkt naar niks. Zij bakt eerst reepjes (in stukken gesne den) ontbijtspek met fijngesnipperde ui vooraf en mengt dat door het gehakt met de gebruikelijke kruiden: peper, zout, notemuskaat, I of 2 eieren en na tuurlijk brood of gekookte aardappelen. Het is het spek dat dat extra smeuiige smaakje aan de frikadel geeft. In de oven een beetje ketjap bovenop gieten voor het bruine korstje. Stevige plantjes, drie in een potje, voor de liefhebbers! Met liefde en tangan dingin gezaaid en verzorgd tot ze sterk genoeg wa ren om op uw vensterbank te komen staan. 2,50 per potje. Opbrengst voor de Bruine Bus. Bij Toko Moesson. Reserveer als u ze niet direkt kan komen halen!

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1991 | | pagina 46