JMA1AM
'BESAIt
'J U LJA J H
16 t/m 26 juni 1994
Malieveld, Den Haag
Krontjong uitToegoe!
Tropenechtkleding in Indië 1870-1950
Lezingen, dia's, films, muziek
Reisverslagen met dia's films vooroorlogse
amateurfilms uit Nederlands-lndië# 23 juni Gi
taardag met o.a. Rosenberg Trio, FBI, Bubblin'
Toorop.Andy Louis Trio Hawaiian Night, ln-
dorock, Late Late Lien Show.Astrid Seriese
Nieuw boek!
SLADA BANGKOK
Het grootste Indische festival ter wereld:
elf dagen, tien tenten, vijf theaters, 17.000 m2,
vorig jaar 107.000 bezoekers!
Dagelijkse voorstellingen door Keroncong Ca-
frinho-Tugu interviews in het Minitheater,
m.m.v. Guus Becker, Ralph Boekholt e.a.
Grote expositie met originele stukken, patro
nen, mode-tijdschriften, batiks belanda etc.
modeshows lezingen
Indonesië
Muzikanten en dansers uit Aceh en Nias
nieuw:Wayangtheater,met dalangs uit Soenda
(golek)en M-Java (kulit)# tientallen standhou
ders rechtstreeks uit Indonesië, w.o.Toko Oen
uit Semarang toerisme naar Indonesië
Haal de gratis Pasarkrant met o.a. de volledige
programma's bij Indische toko's restaurants,
VVV's, Moesson, etc.
Open: 12-23 uur, vrij za 12-24 uur
Toegang: l2,-;CJP/65+ 6,50; studenten (op
vertoon van collegekaart) 7,50; kinderen t/m
I I jr 5,-; groepen (20 pers. of meer) 8,50
p.p. Pasarpas (passe-partout) 67,50; 65+/
kinderen/CJP/studenten 40,-
Organisatie: St.Tong Tong, tel. 070 - 354 09 44
(tijdens de PMB: 070 - 365 00 20)
"Met kruiden en een korrel zoutGeschiede
nis smaak van de Indische keuken" door Li
lian Ducelle, Ellen Derksen Eva van Geleuken,
ISBN 90-801433-2-4, 37,50. Verkrijgbaar op
de Pasar Malam Besar en via de boekhandel.
Toen ik onlangs in Indonesië was viel het mij op dat ik bijna bij
alle kennissen 'SLADA BANGKOK' kreeg voorgeschoteld.
Waarschijnlijk is het een trend, maar ik vond het wel lekker.
Daarom heb ik hieronder het recept opgeschreven. Misschien
voor degene die niet zoveel zin hebben om gado-gado te
maken, lijkt mij dit een uitkomst.
1 krop sla (in stukken gesneden)
4 gekookte aardappels in blokjes gesneden
1 ui fijn gesneden
1 (of 2) komkommers in stukjes gesneden
1 ananas in stukjes gesneden (een blik ananas stukjes
is ook goed)
2 tomaten in plakjes gesneden voor garnering
1 citroen (uitpersen)
2 gekookte eieren in plakken gesneden
Voor de saus:
1 pot pindakaas van 250 gram. (Wie het pittig wil hebben
kan boemboe petjel gebruiken)
2 a 3 eetlepels mosterd
2 eetlepels tomaten ketchup
1 theelepel suiker
Bereiding:
De sla, aardappels, ui, komkommer, ananas mengen.
Besprenkelen met citroensap. Garneren met tomaat en gekook
te plakjes ei.
De ingrediënten voor de saus vermengen, in een kommetje
apart opdat een ieder naar smaak de saus over de sla kan gie
ten.
Eleine Goedbloed-Beer.
35