(^utlnait
Djagoeng koekjes voor vier personen
Benodigdheden
Bereiding:
nog uit te schelden. Ze zei: 'Dee je bent
een stinkdier. Je ruikt naar een viswijf.
Bij dat mens wil ik niet meer wonen.'
En zo kreeg Toetie toch nog gelijk.
Louise Peeters en Riny Boeijen
Stuur uw bijdrage naar: Louise Peeters en
Riny Boeijen, Groenelaan 62, 1942 EH
Beverwijk. U mag ook bellen:
0251 - 227350. Het boek zal volgend jaar
verschijnen onder de titel Niet goed, wel
goed - Over Indische gewoonten en gebruiken
(United IdeaZ Publisher, Den Haag).
INDISCHE SOOS
Indische Soos Serukun Den Haag
De soosdag in 'De Lindenhof, Erasmus-
weg 868 in Den Haag is wegens omstan
digheden verschoven van 25 mei naar
8 juni 1997.
Inlichtingen: tel. 015 - 256 50 77.
Indische soos - Pasar
Den Haag, Aloysius College Aula, zondag
27 april, zondag 11 mei, 11 00-17.00 uur.
Inlichtingen:
Arthur Nemmers, tel. 070 - 399 18 12.
Indische soos Nines
Voorburg, Wijkcentrum AGORA, zondag
1 juni, 7 sept. en 2 nov., 12.30-17.00 uur.
Indische soos stichtingen WVOV en
Sonnenruyter
Elke vierde donderdag van de maand,
aanvang 14.00 uur. U kunt zich een week
van tevoren aanmelden.
Inlichtingen: tel. 070 - 386 84 87.
Indische soos Leidschendam
Elke eerste vrijdag van de maand in de
Schuitejager, Scheepswerf 18,
Leidschendam. Inlichtingen:
Arthur Nemmers, tel. 070 - 399 18 12.
Indische soos Kennemerland
Zondag 20 april. Na de zomerpauze op
21 sept. weer elke derde zondag van de
maand. Café/Partycentrum Vreeburg,
Kerkplein 16, Bloemendaal.
Inlichtingen: tel. 023 - 528 93 96.
NINES afd. Noord
Zondag 20/4, 25/5 en 22/6 van 14.00-
17.00 uur. 'Heerdenhoes', Isebrandts-
heerd 97, wijk Bijum in Groningen.
Inlichtingen: tel. 0598 - 32 70 18.
Al deze ingrediënten bij het maisbeslag
voegen. Is het beslag iets te droog, voeg er
dan één a twee eetlepels maisvocht bij,
anders één a twee eetlepels melk of santen
(kokosmelk). Is het beslag te slap, voeg
dan naar eigen inzicht wat bloem toe.
Dan in een wadjan olie verhitten en het
maisbeslag lepelsgewijs in de olie laten
glijden. Even wachten voor de tweede
lepel erbij komt. Anders gaan de koekjes
aan elkaar kleven. Per keer ongeveer vier
tot zes koekjes bakken tot ze goudbruin
van kleur zijn. Het vuur niet te hoog,
anders worden de koekjes van binnen niet
gaar. Wanneer ze mooi goudbruin zijn en
gaar, uit de pan scheppen en ze op een
krant leggen met daarover heen keukenpa
pier om te ze te laten uitlekken. Leg ze
dan op een schaal.
Men kan er ook een halve eetlepel
ketoembar (coriander) en één theelepel
djinten (komijn) bij doen. Wel eerst
roosteren en dan fijnmaken. Men kan ook
fijngesneden gehakte garnalen door het
maisbeslag mengen. Dit verhoogt en
verfijnt de smaak, maar hoeft niet.
Het lekkerst is om ze warm te eten.
Recept van mw. Irma Sutherland-Sleurink.
Zilveren Medaille Den Haag 1885
Luik 1902
Gouden Medaille Den Haag 1913
Lid der Jury, Brussel 1910
35
Twee a drie maiskolven. Neem niet te
oude mais, maar mooie jonge. Snij de
korrels er af en doe ze in een groente
mixer. Men kan ook één groot blik of
twee kleine blikjes gebruiken, maar
laat het vocht eruit lopen in een zeef.
Ook blik-mais fijnmaken. Allebei niet
té fijn.
1 a 2 uitjes fijn gesneden
1 a 2 teentjes knoflook, ook fijnsnijden
of door de knoflookpers
1 a 2 lente-uitjes fijn gesneden
5 takjes selderie fijn gesneden
2 a 4 eetlepels bloem
1 a 2 eieren,
zout en peper naar smaak.
NECTAR
OEDEPONEERD
Pharm. fabriek PHYTOL'
Bracht 4, B 4790 Burg-
Reuland, België,
tel. 00 3280420082
Vraag gratis receptenboekje
bij uw Toko en drogist
41ste jaargang nummer 10 april 1997