hIIhMï Kerrie laksa Smoor godog René Hillesum Filatelie Accommodatie in Y ogyakarta-Java Indonesia Duta Garden Hotel Timuran MG III/103 Yogya 55153 Tel.: (062-274) 373 482, Fax: (062-274) 372 064 us Duta Guest House Prawirotaman 26, Yogya 55153 Tel.: (062-274) 372 177/372 064, Fax: (062-274) 372 064 SINGLE US - - - Delta Homestay Prawirotaman MG III/597 A Yogya 55153 Tel.: (062-274) 378 092, Fax: (062-274) 372 064 Ingrediënten: kip daon bawang peterselie eieren zout foelie garnalen peper trassi santen djinten 2 daon djeroek poeroet olie kemiri citroensap koenjit rode uien laos ketoembar knoflook seréh Neem een vette kip, kook deze en hak de borst fijn tot frikadel. Doe daarin één thee lepel ketoembar, een half theelepeltje djinten, één theelepel fijne peper, één theelepel zout en één ei. Meng dit alles goed, maak er vervolgens kleine balletjes van en braad die in (klapper)olie tot ze bruin zijn. Braad verder een halve theelepel hele peper, twee theelepels ketoembar, twee theelepels djinten, twee eetlepels fijn gesneden rode uien, vijf siong witte uien, zes stuks kemiri, een klein stukje koenjit en een stukje laos (alles fijn gestampt), met een eetlepel boter. Nu een stukje trassi met een scheutje water bij de kruiden met één derde santen. Als het goed gemengd is, doe je de bouillon van de kip (waarvan de borst is afgenomen en de rest dun gesneden) er bij, met twee theelepeltjes zout, één stukje foeli, één stukje seréh, twee stuks daon djeroek poeroet en wat geweek te laksa. Kook dit alles goed gaar en pers er citroensap naar smaak bij. Neem dan enige eieren, bak er dunne omelet van, en snijd dat aan smalle reepjes, doe enige hardgekookte eieren, in vieren gesneden, bovenop de kerrie met wat gepelde garnalen, eerst in olie gebraden, met een weinig gehakte peterselie en een jonge daon bawang, ook fijn gesneden. Ingrediënten: rundvlees boter rode uien peper nootmuskaat zout, ketjap manis foeli wat citroensap Snij één pond vet rundvlees in platte stukken ter dikte van één vinger en ter breedte van drie vingers in het vierkant. Doe dit in een pan met zes volle bierglazen koud water, twee eetlepels boter, vier eetlepels hele rode uien, één theelepel peper, één theelepel nootmuskaat, zout naar smaak, twee eetlepels ketjap en een stukje foelie. Kook dit op een klein vuur, tot de saus gebonden is, doe alles in een schotel en pers er wat citroen sap over. INDISCHE SOOS Indische soos Nines Voorburg, Wijkcentrum AGORA, zondag middag 12.30-17.00 uur op 31 augustus, 5 oktober en 21 december 1997. Indische soos stichtingen WVOV en Sonnenruyter F.lke vierde donderdag van de maand, aan vang 14.00 uur. LI kunt zich een week van tevoren aanmelden. Inlichtingen: tel. 070 - 386 84 87. Indische soos Leidschendam Elke eerste vrijdag van de maand in de Schuitejager, Scheepswerf 18, Leidschen dam. Inlichtingen: Arthur Nemmers, tel. 070 - 399 18 12. 42ste jaargang nummer 2 augustus 1997 35 Internationale veilingen van Filatelistische Literatuur ("Boekenland") en poststuk ken Sheraton Peel'). Gespecialiseerd in Nederlands-lndië, Nieuw-Guinea, Indo nesië en de Japanse Bezetting Vraag vrijblijvend de catalogi aan! René Hillesum Filatelie Postbus 337, 2800 AH Gouda Tel: 0182-57 20 30 Fax: 0182-57 20 70 ALS U NOC IETS OP ZOLDER HEEFT/ INZEN DINGEN VOOR DE VEILINGEN ZIJN WELKOM! SINGLE DOUBLE Fan 40 45 Airco 45 50 Garden I II III Econ Fan 30 26 16 12 7 Airco 35 32 22 DOUBLE US Garden I II lil Econ Fan 35 30 19 15 10 Airco 40 36 25 US SINGLE DOUBLE Fan 12 14 Airco 17 19 Duta Garden Hotel, Duta Guest House en Delta Homestay zijn van dezelfde eigenares. Ze liggen dicht bij elkaar. Zwembad. Alle kamers zijn rustig gelegen en schoon, met douche, warm/koud water (behalve derde en econ. klas), toilet. Omgeving tropische tuin. Prijs kamers per nacht, incl. ontbijt, belas ting, bediening, avondthee gebak. Op aanvraag sturen wij U, voor verdere informatie, onze brochure toe. Na reserve ring kunnen wij U, indien gewenst, afhalen van het vliegveld of het station (behalve econ. klas). Reserveringen en informatie: Prawirotaman 26, Yogyakarta 55153. Tel. (062-274) 372 177/376 181, Fax: (062-274) 372 064.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1997 | | pagina 35