J^eêamat Wajik uit de magnetron Seri Muka (uit Maleisië) - 250 gram lcetan putih, ongeveer 2 uur weken in water met wat zout. - l'A cup (ik gebruik een splitglas van mijn oma) dikke santen. - 1 eetlepel suiker. Dit is voor de onderlaag. - Doe het water van de ketan weg. - Voeg de santen en suiker toe en zoveel water dat het vocht 2xh centimeter boven de ketan is. - Afdekken met huishoudfolie. - 18 minuten stomen. - Dit doe ik in de magnetron. Eerst hoog, tot het kookt, dan op 30 procent. Alles in een platte schaal storten, glad strijken en aandrukken. Dit mengsel over de ketan gieten. Afdekken met folie. 15 minuten in de magnetron op 30 procent. Dan onafge dekt nog plusminus 8 minuten in de magnetron op 30 procent. Eet smakelijk De tijden zijn kira-kira. Ik ben een 'flans' kookster. - 250 gram ketan putih, ongeveer 2 uur weken in water met wat zout. - 1 blik santen met gula jawa naar smaak, koken tot de suiker is gesmolten. - ketan plus santen/suiker in een hoge glazen kom doen. Water toevoegen tot het vocht twee vingers breed bo ven de ketan staat. - Afdekken met huishoudfolie waar een paar gaatjes in zijn gestoken. Dit voor ontluchting. - In de magnetron op vol (de mijne is 1000 watt) tot het mengsel kookt, plusminus 7 minuten. Goed door roeren. - Dan de magnetron op 30 procent voor circa 25 minuten. Eigenlijk let ik nooit zo serieus op de tijden. Ik kijk of de zaak al kookt, zet dan de knop op laag en controleer om de paar minuten. Is de wajik te dik, roer ik er wat extra santen of water door en doe het weer afgedekt in de magnetron. Bovenlaag: - 6 eieren - 200 gram suiker - pandan essence - 2 eetlepels rijstmeel - 1 lh cup dikke santen - alles goed mixen Recepten: Emmy Verhoeff

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1998 | | pagina 19