J^eêamat
Wajik uit de
magnetron
Seri Muka
(uit Maleisië)
- 250 gram lcetan putih, ongeveer
2 uur weken in water met wat zout.
- l'A cup (ik gebruik een splitglas van
mijn oma) dikke santen.
- 1 eetlepel suiker.
Dit is voor de onderlaag.
- Doe het water van de ketan weg.
- Voeg de santen en suiker toe en
zoveel water dat het vocht 2xh
centimeter boven de ketan is.
- Afdekken met huishoudfolie.
- 18 minuten stomen.
- Dit doe ik in de magnetron.
Eerst hoog, tot het kookt, dan op
30 procent.
Alles in een platte schaal storten, glad
strijken en aandrukken.
Dit mengsel over de ketan gieten.
Afdekken met folie. 15 minuten in de
magnetron op 30 procent. Dan onafge
dekt nog plusminus 8 minuten in de
magnetron op 30 procent.
Eet smakelijk
De tijden zijn kira-kira. Ik ben een
'flans' kookster.
- 250 gram ketan putih, ongeveer
2 uur weken in water met wat zout.
- 1 blik santen met gula jawa naar
smaak, koken tot de suiker is
gesmolten.
- ketan plus santen/suiker in een hoge
glazen kom doen. Water toevoegen
tot het vocht twee vingers breed bo
ven de ketan staat.
- Afdekken met huishoudfolie waar
een paar gaatjes in zijn gestoken.
Dit voor ontluchting.
- In de magnetron op vol (de mijne is
1000 watt) tot het mengsel kookt,
plusminus 7 minuten. Goed door
roeren.
- Dan de magnetron op 30 procent
voor circa 25 minuten.
Eigenlijk let ik nooit zo serieus op de
tijden. Ik kijk of de zaak al kookt, zet
dan de knop op laag en controleer om
de paar minuten. Is de wajik te dik,
roer ik er wat extra santen of water
door en doe het weer afgedekt in de
magnetron.
Bovenlaag:
- 6 eieren
- 200 gram suiker
- pandan essence
- 2 eetlepels rijstmeel
- 1 lh cup dikke santen
- alles goed mixen
Recepten: Emmy Verhoeff