Sambal goreng
^eêa/nat ft ia kan
Sambal goreng groene
lomboks met roerei
Sambal goreng pare
Ingrediënten (de hoeveelheden naar
eigen smaak bepalen):
Fruit 1 grote ui met knoflook en 3
groene lomboks, fijn gesneden. Doe er
wat trassi, zout en suiker bijDaarna
2 geklutste eieren erdoor roeren.
Dan wat santen erbij. Dit door laten
stoven tot het wat droog is. Ook lekker
op brood.
blokjes spek
1 ui
1 teen knoflook
1 eetlepel sambal oelck
V2 theelepel trassi
V2 theelepel laos
zout
goela djawa of bruine suiker
citroensap
1 kemirinoot
1 pare
2 kleine tomaten
tomatenpuree
eventueel tahoe
Bak in wat olie blokjes spek gaar, maar
niet te knapperig. Haal de spekjes uit
de olie en fruit vervolgens 1 gesnipper
de, grote ui met een fijngesneden teen
tje knoflook, samen met een eetlepel
sambal oelek, trassi, laos, wat zout,
goela djawa of bruine suiker, citroensap
en een geraspte kemirinoot.
mengsel en doe de spekjes weer in de
pan.
Eventueel kunt u er ook stukjes gebak
ken tahoe bij doen. Nog even op een
laag pitje laten staan.
Haal van de pare de pitjes aan de bin
nenkant weg en snij ze in stukjes.
Voeg de pare - samen met stukjes to
maat en wat tomatenpuree of wat to
matenketchup - toe aan het kruiden-
Tekst: Else M. van Veen-Brandes