Sambal goreng ^eêa/nat ft ia kan Sambal goreng groene lomboks met roerei Sambal goreng pare Ingrediënten (de hoeveelheden naar eigen smaak bepalen): Fruit 1 grote ui met knoflook en 3 groene lomboks, fijn gesneden. Doe er wat trassi, zout en suiker bijDaarna 2 geklutste eieren erdoor roeren. Dan wat santen erbij. Dit door laten stoven tot het wat droog is. Ook lekker op brood. blokjes spek 1 ui 1 teen knoflook 1 eetlepel sambal oelck V2 theelepel trassi V2 theelepel laos zout goela djawa of bruine suiker citroensap 1 kemirinoot 1 pare 2 kleine tomaten tomatenpuree eventueel tahoe Bak in wat olie blokjes spek gaar, maar niet te knapperig. Haal de spekjes uit de olie en fruit vervolgens 1 gesnipper de, grote ui met een fijngesneden teen tje knoflook, samen met een eetlepel sambal oelek, trassi, laos, wat zout, goela djawa of bruine suiker, citroensap en een geraspte kemirinoot. mengsel en doe de spekjes weer in de pan. Eventueel kunt u er ook stukjes gebak ken tahoe bij doen. Nog even op een laag pitje laten staan. Haal van de pare de pitjes aan de bin nenkant weg en snij ze in stukjes. Voeg de pare - samen met stukjes to maat en wat tomatenpuree of wat to matenketchup - toe aan het kruiden- Tekst: Else M. van Veen-Brandes

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1998 | | pagina 19