^yedamat Batang Kue Wortel (wortelcake) Sayur Podomoro jaargang nummer 7 januari 1999 Ingrediënten cake: 225 gram bloem 125 gram bruine suiker 200 cc zonnebloem-olie 200 gram geraspte wortel 75 gram krenten 50 gram rozijnen 2 eieren 1 theelepel bakpoeder 1 theelepel kaneel mespuntje zout Ingrediënten bovenlaag: 150 gram poedersuiker 150 gram boter/margarine ]h theelepel vanillesuiker 1 theelepel citroensap Bereiding: Roer in een kom de bruine suiker samen met de eieren en de olie tot een gladde massa. Meng in een andere kom het meel, bakpoeder, kaneel en zout. Schep daarna, om en om en beetje bij beetje, het samengevoegde meel, de geraspte wortel, rozijnen en krenten in de gladde massa tot een stevig beslag. Een ovenschaal van 2 x 25 x 35 cm invetten met boter en bestuiven met wat meel. Breng het beslag daar in over. Oven op 180 graden Celcius. Is de oven op temperatuur, bak de wortelcake in dertig minuten gaar. Laat de cake afkoelen en in die tijd maakt u de bovenlaag. Meng met de mixer de poedersuiker, boter, vanillesuiker en citroensap tot een gladde massa. Hiermee de afgekoelde cake aan de bovenkant insmeren. Ingrediënten: 150 gram vlees (maakt niet uit wat voor vlees) 1 liter water 100 gram garnalen 150 gram gesneden tempe lh liter santen 150 gram kangkung 1 theelepel asem jawa (in een beetje water oplossen) Kruiden (oeleken): 6 kleine sjalotten 2 teentjes knoflook 3 kemiri 1 theelepel peperkorrels (even bakken zonder olie) 1 cm ternu kunci 2 rode peper 1 theelepel zout '/2 theelepel suiker Bereiding: Snij het vlees in stukjes en gaarkoken in het water. Voeg de ge-oelekte krui den toe en laat dat samen ±10 minu ten doorkoken. Daarna de garnalen, tempe en santen er doorroeren en gaarkoken. Voeg nu de kangkung en asam jawa toe en het geheel nog vijf minuten doorkoken.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1999 | | pagina 19