Semar Mendem 535^ Ananas Tahoe Pudding (Indonesische snack) Ingrediënten: 500 gram kleefrijst (5 uur laten weken, daarna afgieten) 300 cc santen 72 theelepel zout 8 eieren 4 eetlepels water Vulling: 200 gram (gare) kipfilet 1 daoen djeruk blad 2 eetlepels olie Kruiden (oeleken): 3 teentjes knoflook 4 sjalotjes Vi eetlepel djinten 1 eetlepel ketoembar korrels (laatste drie even bakken zonder olie) 1 eetlepel kristalsuiker 72 theelepel peperkorrels 72 theelepel zout Bereiding: Voor de vulling: verhit de olie en bak daarin, ongeveer vijf minuten, de ge- oelekte kruiden samen met het daoen djeruk blad. Daarna de uit elkaar geplukte (gare) kipfilet met 100 cc van de santen bijvoegen. Droogbakken onder voortdurend roe ren. Laten afkoelen. Omelet: Meng de eieren met het water. Verhit in een koekepan van 18 a 20 cm, wat olie. Neem telkens 50 cc van het eimengsel en bak op een laag vuur langzaam daarvan een omelet. Uit de koekepan nemen en op een bord leggen. Eimengsel opmaken tot 25 omelettes. Rijst ±15 minuten stomen. Daarna de gestoomde rijst in een kom mengen met de rest van de santen (200 cc) en het zout. Een half uur laten intrekken. Opnieuw de rijst 25 minuten stomen. Neem voor een Semar Mendem twee eetlepels van de gestoomde rijst, maak daarvan een rolletje. Vul dit rolletje in het midden met een dessertlepel van de vulling. Vouw en rol het gevulde rijstrolletje in een omelet. De Semar Mendem leunt u serveren als snack. Ingrediënten: Pudding: 300 gram tahoe (mixen met water tot 350 cc) 300 gram verse ananas (mixen met water tot 300 cc) 6 eiwitten 200 gram kristalsuiker 3 pakjes witte gelatine poeder (agar-agar, ±11 gram per pakje) ananas-essence Saus: Meng de ingrediënten van de saus door elkaar en breng dit al roerende aan de kook (laten indikken). Laten afkoelen en in de koelkast zetten. Opdienen: Pudding uit de vorm nemen, saus er over gieten en selamat makan. Saus: 500 gram verse ananas (mixen met water tot 500 cc) 25 gram maïzena (mengen met een beetje water) 100 gram kristalsuiker 1 staafje kaneel 5 kruidnagelen Bereiding: Pudding: De gemixte tahoe mengen met ananas, 100 gram van de suiker en de agar-agar en deze samen in een pan gaarkoken (indikken). Voeg daarna de ananas-essence toe. Klop in een kom de eiwitten stijf met 100 gram suiker. Meng de gaargekookte, ingedikte tahoe met een garde door de stijfgeklopte eiwitten en breng dat over in een natgemaakte puddingvorm. Laten afkoelen en in de koelkast zetten. uuiiz

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1999 | | pagina 19