Semar Mendem
535^
Ananas Tahoe
Pudding
(Indonesische snack)
Ingrediënten:
500 gram kleefrijst
(5 uur laten weken, daarna afgieten)
300 cc santen
72 theelepel zout
8 eieren
4 eetlepels water
Vulling:
200 gram (gare) kipfilet
1 daoen djeruk blad
2 eetlepels olie
Kruiden (oeleken):
3 teentjes knoflook
4 sjalotjes
Vi eetlepel djinten
1 eetlepel ketoembar korrels
(laatste drie even bakken zonder olie)
1 eetlepel kristalsuiker
72 theelepel peperkorrels
72 theelepel zout
Bereiding:
Voor de vulling: verhit de olie en bak
daarin, ongeveer vijf minuten, de ge-
oelekte kruiden samen met het daoen
djeruk blad. Daarna de uit elkaar
geplukte (gare) kipfilet met 100 cc van
de santen bijvoegen.
Droogbakken onder voortdurend roe
ren. Laten afkoelen.
Omelet: Meng de eieren met het water.
Verhit in een koekepan van 18 a 20 cm,
wat olie. Neem telkens 50 cc van het
eimengsel en bak op een laag vuur
langzaam daarvan een omelet.
Uit de koekepan nemen en op een bord
leggen. Eimengsel opmaken tot 25
omelettes.
Rijst ±15 minuten stomen. Daarna de
gestoomde rijst in een kom mengen
met de rest van de santen (200 cc) en
het zout. Een half uur laten intrekken.
Opnieuw de rijst 25 minuten stomen.
Neem voor een Semar Mendem twee
eetlepels van de gestoomde rijst, maak
daarvan een rolletje. Vul dit rolletje in
het midden met een dessertlepel van
de vulling. Vouw en rol het gevulde
rijstrolletje in een omelet. De Semar
Mendem leunt u serveren als snack.
Ingrediënten:
Pudding:
300 gram tahoe
(mixen met water tot 350 cc)
300 gram verse ananas
(mixen met water tot 300 cc)
6 eiwitten
200 gram kristalsuiker
3 pakjes witte gelatine poeder
(agar-agar, ±11 gram per pakje)
ananas-essence
Saus: Meng de ingrediënten van de saus
door elkaar en breng dit al roerende
aan de kook (laten indikken). Laten
afkoelen en in de koelkast zetten.
Opdienen: Pudding uit de vorm nemen,
saus er over gieten en selamat makan.
Saus:
500 gram verse ananas
(mixen met water tot 500 cc)
25 gram maïzena (mengen met een
beetje water)
100 gram kristalsuiker
1 staafje kaneel
5 kruidnagelen
Bereiding:
Pudding: De gemixte tahoe mengen
met ananas, 100 gram van de suiker
en de agar-agar en deze samen in een
pan gaarkoken (indikken). Voeg daarna
de ananas-essence toe.
Klop in een kom de eiwitten stijf met
100 gram suiker.
Meng de gaargekookte, ingedikte tahoe
met een garde door de stijfgeklopte
eiwitten en breng dat over in een
natgemaakte puddingvorm. Laten
afkoelen en in de koelkast zetten.
uuiiz