«I §gs* ^/liakan! Petsai Gulung Isi wx% Hutem Apple salad (gevulde Chinese kool rolletjes) Ingrediënten vulling: 250 gram kipgehakt 5 champignons (10 min. in warm water weken, daarna fijnsnijden) 1 theelepel sherry (droge) Vi theelepel zout I F/2 eetlepel oestersaus IVi eetlepel ketjap manis Vi eetlepel maizena H 300 gram Chinese kool (alleen het blad) (ontnerven en even in heet water dompelen) Saus: 100 cc kippebouillon 3 eetlepels ketjap manis 1 eetlepel oestersaus theelepel suiker theelepel sesam-olie li theelepel zout 43ste jaargang - nummer 9 - maart 1999 1 theelepel maizena (aanlengen met water) Bereiding: Meng het kipgehakt met de gesneden champignons, sherry, zout, oestersaus, ketjap en aangelengde maizena. Neem een of twee eetlepels van het mengsel en rol dit in een koolblad of een gedeelte van het koolblad. Rolletjes maken tot alles op is. Stoom de rolletjes gaar in 20 minuten in een stoompan. Saus: Breng de bouillon aan de kook en voeg al roerende de saus-ingrediënten toe. Bij het opdienen van de rolletjes deze overgieten met de saus. (tahu/tempeh appel salade) Ingrediënten: 100 gram witbrood 125 cc melk 1 blok tahoe (klein snijden) 50 gram tempeh (klein snijden) 1 losgeklopt ei 1 theelepel zout lh theelepel suiker V2 theelepel peper V2 eetlepel boter 2 eetlepels citroensap beetje water deze ingrediënten klein snijden V2 komkommer V2 ananas 1 flinke, lichtzure appel 100 gram gare worteltjes 100 gram gare slabonen 150 gram sla 3 gekookte eieren 1 tomaat Saus: 3 gekookte eierdooiers 2 eetlepels maizena 1 eetlepel bloem 50 cc melk V2 theelepl zout mespuntje suiker mespuntje peper 2 eetlepels azijn Bereiding: Week het witbrood in de melk en voeg daar de tahoe, tempeh, het losgeklopte ei, zout, suiker en peper aan toe. Vet een vuurvaste schaal in met de bo ter en doe daarin het mengsel. Stoom dit 20 minuten in een stoompan. Af laten koelen en klein snijden. Meng de kleingesneden komkommer, ananas, appel, wortel en boontjes met het water en citoensap en laat dit twee uur intrekken. Daarna laten uitlekken. Saus: Prak de gare eierdooier fijn, meng deze met de melk, het bloem en de maizena en doe dit door een zeef. Breng het aan de kook en voeg al roe rende suiker, zout en peper toe. Laten afkoelen. Daarna de azijn er door roeren. Meng de saus door de salade nu de gesneden, gekookte eieren

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1999 | | pagina 17