«I §gs*
^/liakan!
Petsai Gulung Isi
wx%
Hutem Apple
salad
(gevulde Chinese kool rolletjes)
Ingrediënten vulling:
250 gram kipgehakt
5 champignons
(10 min. in warm water weken, daarna
fijnsnijden)
1 theelepel sherry (droge)
Vi theelepel zout
I F/2 eetlepel oestersaus
IVi eetlepel ketjap manis
Vi eetlepel maizena
H 300 gram Chinese kool (alleen het blad)
(ontnerven en even in heet water
dompelen)
Saus:
100 cc kippebouillon
3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel oestersaus
theelepel suiker
theelepel sesam-olie
li theelepel zout
43ste jaargang - nummer 9 - maart 1999
1 theelepel maizena (aanlengen met
water)
Bereiding:
Meng het kipgehakt met de gesneden
champignons, sherry, zout, oestersaus,
ketjap en aangelengde maizena.
Neem een of twee eetlepels van het
mengsel en rol dit in een koolblad of
een gedeelte van het koolblad.
Rolletjes maken tot alles op is. Stoom
de rolletjes gaar in 20 minuten in een
stoompan.
Saus:
Breng de bouillon aan de kook en voeg
al roerende de saus-ingrediënten toe.
Bij het opdienen van de rolletjes deze
overgieten met de saus.
(tahu/tempeh appel salade)
Ingrediënten:
100 gram witbrood
125 cc melk
1 blok tahoe (klein snijden)
50 gram tempeh (klein snijden)
1 losgeklopt ei
1 theelepel zout
lh theelepel suiker
V2 theelepel peper
V2 eetlepel boter
2 eetlepels citroensap
beetje water
deze ingrediënten klein snijden
V2 komkommer
V2 ananas
1 flinke, lichtzure appel
100 gram gare worteltjes
100 gram gare slabonen
150 gram sla
3 gekookte eieren
1 tomaat
Saus:
3 gekookte eierdooiers
2 eetlepels maizena
1 eetlepel bloem
50 cc melk
V2 theelepl zout
mespuntje suiker
mespuntje peper
2 eetlepels azijn
Bereiding:
Week het witbrood in de melk en voeg
daar de tahoe, tempeh, het losgeklopte
ei, zout, suiker en peper aan toe.
Vet een vuurvaste schaal in met de bo
ter en doe daarin het mengsel. Stoom
dit 20 minuten in een stoompan.
Af laten koelen en klein snijden.
Meng de kleingesneden komkommer,
ananas, appel, wortel en boontjes met
het water en citoensap en laat dit twee
uur intrekken. Daarna laten uitlekken.
Saus:
Prak de gare eierdooier fijn, meng deze
met de melk, het bloem en de maizena
en doe dit door een zeef.
Breng het aan de kook en voeg al roe
rende suiker, zout en peper toe. Laten
afkoelen. Daarna de azijn er door roeren.
Meng de saus door de salade
nu de gesneden, gekookte eieren