^>adamat /Ha kan! Kue Cincin Daging Suwar-Suwir jaargang - nu Koekjesringen Ingrediënten: voor dertig koekjes 250 gram kleefrijstmeel (verkrijgbaar in toko) 75 gram rijstmeel 250 gram geraspte cocos 2 dl water 1 theelepel zout 7xh dl zonnebloemolie Ingrediënten voor de suikermix: 100 gram palmsuiker (of bruine suiker) 60 gram kristalsuiker lh dl water Bereiding: Kneed van het kleefrijstmeel, rijstmeel, geraspte cocos en het zout een stevig deeg door het beetje bij beetje te men gen met het water. Het deeg moet zo stevig zijn dat het los laat van de kom. Neem een eetlepel van het deeg, vorm hiervan een balletje, sla deze plat en steek er een gat in. Bak deze ringetjes drie minuten in de zonnebloemolie in een wadjan en laat ze uitlekken. Daar na opnieuw bakken tot de ringetjes bruin en hard zijn en laat ze afkoelen. Breng de palmsuiker met de kristalsui ker en het water in een ruime pan aan de kook en laat het zachtjes doorkoken tot een dikke massa. In de nog op het vuur staande dikke suikermassa, de gebakken ringetjes er doorheen roeren. Aflaten koelen in een schaal tot de suiker droog is. (draadjesvlees gerecht) 2 eetlepels citroensap 1 theelepel zout water om in te koken zonnebloemolie om in te bakken Bereiding: Kook het vlees gaar in ruim water met het zout. Snij het gare vlees in plakken en beklop deze met een vleeshamer. Daarna het vlees met twee vorken uit elkaar pluizen. Verhit in een wok de zonnebloemolie en bak daarin het verkregen draadjes vlees krokant. Laten uitlekken. Snij de teentjes van de kleine sjalotten, knoflook en rode pepers fijn en dit even oelekken. Bak dit mengsel in 5 eetlepels zonnebloem olie mooi bruin. Daarna de citroensap er doorheen. Roer nu het uitgelekte, gebakken draadjes vlees door dit mensel tot alles goed is gemengd. Serveer het met warme rijst. Ingrediënten: 500 gram mager rundvlees 8 teentjes van kleine sjalotten 3 teentjes knoflook 8 rode pepers utait

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1999 | | pagina 69